Remake Resident Evil 4 vyjde i na PlayStation 4, Xbox One má ale smůlu
i Zdroj: Konami
Resident Evil 4 Novinka Remake Resident Evil 4 vyjde i na PlayStation 4, Xbox One má ale smůlu

Remake Resident Evil 4 vyjde i na PlayStation 4, Xbox One má ale smůlu

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

15. 9. 2022 17:31

Vydavatelství Capcom v rámci letošní akce Tokyo Game Show potvrdilo, že chystaný remake čtvrtého dílu série Resident Evil vyjde i na předchozí generaci konzolí. Má to ale háček, dočkají se jen majitelé PlayStationu 4. Na Xbox One už hra vůbec nevyjde.

Reklama
Reklama

  • Remake Resident Evil 4 nevyjde na Xbox One, na PlayStation 4 však ano
  • Capcom neupřesnil proč

K odhalení remaku, navazujícího na velmi povedenou dvojku a výrazně méně úspěšnou trojku, došlo v červnu. Původně se počítalo jen s platformami PC, PlayStation 5 a Xbox Serie. Teď k nim Capcom přidal i čtvrtý PlayStation. Proč se s Xboxem One nepočítá zůstává otázkou. Na konzoli předchozí dva remaky vyšly. 

Na druhou stranu je faktem (a připomíná ho třeba magazín Eurogamer), že je v pro Capcom domácím Japonsku podstatně větší základna majitelů PlayStationů 4 než Xbox One. Konzole od Microsoftu se zde prodávala velmi špatně.

Resident Evil 4 vychází 24. března příštího roku. Do moderního kabátku bude přenášet jednu z nejoceňovanějších her historie, dle GameRankings dokonce devátou nejlepší vůbec. V roce 2005 hra původně pro GameCube přinesla výraznou změnu směřování série. Poprvé hráči nebojovali proti zombiím, ale postavili se šíleným španělským vesničanům napadeným záhadným parazitem a hra přinesla akčnější pojetí hratelnosti.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama