Remake Resident Evil 4 překonal rekord série v aktivních hráčích na Steamu
i Zdroj: Capcom
Resident Evil 4 Remake Novinka Remake Resident Evil 4 překonal rekord série v aktivních hráčích na Steamu

Remake Resident Evil 4 překonal rekord série v aktivních hráčích na Steamu

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

24. 3. 2023 15:30

Právě dnes dostali normální hráči přístup k očekávanému remaku hororové akce Resident Evil 4. Ten posbíral velmi pozitivní recenze, včetně té naší, a odpovídá tomu i zájem fanoušků. Hned v první den padl rekord současně hrajících majitelů na Steamu v rámci série Resident Evil.

Reklama

  • Remake Resident Evil 4 hrálo na Steamu v jeden moment 118 tisíc hráčů
  • To je rekord série

Dosud jej drželo poslední regulérní pokračování Resident Evil Village se 106 tisíci najednou hrajícími uživateli Steamu. Resident Evil 4 už tento rekord vyšponoval na 118 tisíc hráčů a otázkou zůstává, zda s přibývajícími zájemci a přicházejícím víkendem nebude rekord ještě dále růst.

Magazín GameSpot připomíná, že původní hra prodala napříč léty a nespočtem platforem zhruba 12,3 milionu kopií. Rekord překvapivě stále drží následující Resident Evil 5 s 13,5 miliony prodaných kopií. Další díly už nehledě na kvalitu doplácely na upadající renomé značky.

Hra na agregátoru Metacritic drží hodnocení 93 (PS5), 92 (PC) a 91 (Xbox Series). Jde tedy o jednu z nejlépe hodnocených her letošního roku a Capcom si mne ruce. Bude zajímavé sledovat, jak se bude hra prodávat.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama