Remake Resident Evil 4 je plný tajemství. Hráči zjistili, že dvě zlatá vejce zabijí jednoho z nejnebezpečnějších bossů
i Zdroj: Capcom
Resident Evil 4 Remake Novinka Remake Resident Evil 4 je plný tajemství. Hráči zjistili, že dvě zlatá vejce zabijí jednoho z nejnebezpečnějších bossů

Remake Resident Evil 4 je plný tajemství. Hráči zjistili, že dvě zlatá vejce zabijí jednoho z nejnebezpečnějších bossů

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

4. 4. 2023 09:14

Velmi úspěšný remake hororové akce Resident Evil 4 není jen kvalitní hrou, ale také slušnou poctou původnímu titulu z roku 2005. Po vzoru her z této éry je tak plný zajímavých nápadů a tajemství, které zvídavým hráčům můžou ulehčit život. Jedním z posledních odhalených vtípků je velmi praktické využití zlatých vajec.

Reklama

  • Streamerka náhodou zjistila, že jsou zlatá vejce v Resident Evil 4 velmi efektivní zbraň
  • Bossfight se Salazarem tak vyřešíte během pár vteřin

Streamerka Larxa během víkendu zjistila, že vejce nejsou jen praktickým způsobem jak Leonovi doplnit chybějící zdraví, případně přijít k hezkým penězům. Lesklá zlatá vejce, která nacházíte v konkrétních místech hry, totiž můžete házet po nepřátelích a překvapivě jim tím způsobit opravdu vysoké poškození.

Celkem náhodou tak přišla na to, že bossfight se zmutovaným Salazarem lze ukončit i na obtížnost Hardcore dvěma přesnými hody zlatým vejcem. Pokud máte v inventáři před soubojem jen jedno, stačí i tak. Způsobí totiž 70 % poškození. Z vlastní zkušenosti jde o jeden z nejobtížnějších bossfightů ve hře, taková pomoc se tedy náramně hodí. Larxa ukazuje, že nejlepším momentem pro hod je úplný začátek souboje, kdy po cutscéně slabé místo nepřítele zeje odhalené přímo před Leonem.

Nejde o jediný odhalený trik. Těsně po vydání například hráči přišli na to, že v úvodní scéně s nepřátelsky naladěnými obyvateli vesnice lze střelou do zvonu okamžitě rozeznít svolávací znamení na kostele. Náročná a zdlouhavá sekce tak hned skončí. Nezapomeňte také využívat kuši pro získávání zásob. V místech s vodou můžete zabíjet ryby a konzumovat je pro doplnění zdraví. Kuší lze také zabíjet všudypřítomné vrány, které se díky tichým projektilům nerozletí na všechny strany. Z jejich mrtvolek získáte cennou munici nebo peníze.

Recenze remaku Resident Evil 4, noční můry v značně modernějším kabátku
i Zdroj: Capcom

Recenze remaku Resident Evil 4, noční můry v značně modernějším kabátku

17. 3. 2023 08:00

Po dlouhém čekání se omlazení konečně dočkal i asi nejoblíbenější díl série Resident Evil. Jak se na remake čtyřky dívají…

Resident Evil 4 tak nechává vzpomenout na doby, kdy jsme podobné tipy a triky nadšeně hltali a sdělovali si je třeba ve školních lavicích.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama