Remake prvního Gothicu odkrývá trailer z podzemní lokace. O datu vydání však stále nevíme zhola nic
i Zdroj: THQ Nordic
Gothic Novinka Remake prvního Gothicu odkrývá trailer z podzemní lokace. O datu vydání však stále nevíme zhola nic

Remake prvního Gothicu odkrývá trailer z podzemní lokace. O datu vydání však stále nevíme zhola nic

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

13. 8. 2022 10:45

Když Piranha Bytes v roce 2001 vydala své fantasy RPG Gothic, hra byla přijata natolik pozitivně, že se stala značkou se dvěma pokračováními (v zájmu dobrého jména série i vlastního svědomí vynecháváme otřesné Arcania: Gothic 4, které stejně ani neměla na svědomí Piranha). Série, která kdysi zdařile konkurovala sérii Elder Scrolls, slavila největší úspěch před rokem 2006, přičemž úplnou stopku zažila po roce 2010. Nyní se však zdá, že zásluhou THQ Nordic nadchází čas jejího vzkříšení. V rámci své prezentace přineslo ostatně novou ukázku oznámeného remaku prvního dílu.

Reklama

  • Remake prvního Gothicu se může pochlubit novou ukázkou
  • Představuje ikonickou lokaci dolů

Většinu upoutávky tvoří souvislý záběr, který diváka provede nechvalně známými doly a životem postav pracujících v drsných, úmorných podmínkách. Poněvadž je nicméně trailer zbaven jakéhokoli gameplaye a data vydání, připomeňme, že první nástřel remaku byl veřejně k vyzkoušení už v roce 2019. Přijetí dema bylo tehdy dostatečně přívětivé, aby vydavatelství THQ Nordic přimělo pustit předělávku do plné produkce. 

Po přijetí dema zformovalo THQ Nordic nové vývojářské studio nazvané Alkimia Interactive, které se mělo starat o přípravu plné verze. Přibližně ve stejnou dobu vydavatelství rovněž vydalo pár screenshotů, které ukazovaly předělané lokace z původní hry. Co se týče dalších změn vyjma vizuálu, tou největší je bez pochyb modernější soubojový systém. Ten má podle vývojářů přijmout některé aktuální prvky, stejně jako rozvinout premisu původního konceptu. 

Ať tak či onak, projekt zní opravdu ambiciózně a je vidět, že si autoři předsevzali nemalé cíle. Nezbývá než doufat, že se tato volba ukáže taktéž správnou, až hru vydají na PlayStation 5, Xbox Series a PC.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama