Regionální ceny Horizon Zero Dawn na Steamu se srovnávají, někde to znamená násobné zdražení
i Zdroj: Hrej.cz
Horizon Zero Dawn Novinka Regionální ceny Horizon Zero Dawn na Steamu se srovnávají, někde to znamená násobné zdražení

Regionální ceny Horizon Zero Dawn na Steamu se srovnávají, někde to znamená násobné zdražení

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

15. 2. 2022 13:57

Uživatelé fóra ResetEra upozornili na to, že se plošně výrazně zvýšila pořizovací cena Horizon Zero Dawn na Steamu. Titul, který v pátek dostane pokračování, nyní stojí ve většině regionů světa přibližně stejně. To však znamená, že v některých, obvykle velmi levných, regionech světa došlo k výrazné změně ceny.

Reklama

  • Došlo k výrazné změně regionálních cen Horizon Zero Dawn na Steamu
  • V Indii, Turecku, Pakistánu nebo Argentině to znamená násobné zdražení

Nejde o první případ podobného zdražení. Právě Horizon Zero Dawn byl výrazně přeceněn už v době vydání PC verze, tedy v roce 2020. Tehdy byly důvodem masivní nákupy v levnějších regionech skrz VPN. Tomu posléze z větší míry zabránilo vynucené využití lokálních platebních prostředků. Nyní se ale situace opět obrací.

Dle statistik databáze SteamDB se nyní Horizon Zero Dawn prodává za násobně větší částky, než je lokální doporučená cena udáváná přímo společností Valve. Například v případě jižní Asie nebo Ruska jde o rozdíl více než 200 procent, v Turecku 327 procent a v tradičně velmi levné Argentině až propastných 678 procent. Doporučená cena ukazuje, kolik měla hra lokálně stát v momentě, kdy byla vepsána do obchodu (právě v roce 2020) a poslední změna nemusí být tak markantní.

Diskutující z různých koutů světa ale ve vlákně potvrzují, že se v některých regionech během posledního týdne ze dne na den hra zdražila až na trojnásobek. Například v Indii se skutečná cena zvýšila z 1099 na 3299 rupií, v Pakistánu je nyní Horizon více než třikrát dražší, velký skok nastal i v Malajsii nebo Saúdské Arábii.

Oproti doporučeným cenám je titul levnější jen v Jižní Koreji.

Důvod pro změny neznáme, dle spekulací se firma snaží srovnat ceny titulů v celém světě. Lokální nacenění obvykle slouží k tomu, aby se pořizovací cena přizpůsobila možnostem místních hráčů. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama