Ředitel Square Enix věří, že blockchain je budoucnost herního průmyslu
i Zdroj: Exputer
Novinka Ředitel Square Enix věří, že blockchain je budoucnost herního průmyslu

Ředitel Square Enix věří, že blockchain je budoucnost herního průmyslu

Radek Raudenský

Radek Raudenský

19. 4. 2022 12:03

Technologie NFT, kryptoměn či blockchainu je pro mnohé stále neznámá a kontroverzní. Minimálně v herním průmyslu nejsou tato slova vítána, každá společnost k tomu ale přistupuje jinak. Například dle prezidenta Square Enix Josuke Macudy je blockchain budoucností herního průmyslu.

Reklama

  • Josuke Macuda věří, že blockchain je budoucnost herního průmyslu
  • Square Enix se tomuto trendu chce nadále věnovat
  • Jednou z možností je odměnovat hráče, kteří se budou podílet na tvorbě

Prozradil to v rozhovoru pro Yahoo Japan, přičemž řekl, že se o tuto technologii Square Enix zajímá. „V budoucnu bychom chtěli zkusit autonomní herní obsah. Až doteď poskytujeme ve hrách dokončený produkt, který si hráči zahrají. Avšak jsou tu hráči, kteří by se chtěli zapojit do tvorby her. Chceme tak využít sílu těchto lidí k tvorbě her, které se budou neustále vyvíjet.“

„Místo spoléhání se na goodwill můžeme poskytnout funkce pro ty, kteří by se chtěli zapojit do vývoje pomocí blockchainu. Je tu možnost, díky které bychom mohli z nápadů uživatelů tvořit inovativní a zajímavý obsah,“ pokračuje Matsuda. 

Obecně si tak ředitel Square Enix myslí, že brzy už nebude zaměření na „tradiční hry“ pro další růst firmy stačit. Zároveň ale Matsuda rozumí zdrženlivému postoji těch hráčů, kteří hrají „pro zábavu“ – a kterých je stále většina, jak sám potvrdil. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama