Ředitel Sony měl osobně jet do Bruselu, aby vystoupil proti akvizici Activision Blizzard.
i Zdroj: GameBiz
Novinka Ředitel Sony měl osobně jet do Bruselu, aby vystoupil proti akvizici Activision Blizzard.

Ředitel Sony měl osobně jet do Bruselu, aby vystoupil proti akvizici Activision Blizzard.

Radek Raudenský

Radek Raudenský

3. 10. 2022 14:28

Akvizice vydavatele Activision Blizzard ze strany Microsoftu se dostává pod čím dál tím větší tlak. Pokud bychom měli narychlo připomenout dosavadní historii, PlayStation se nejdříve vůči akvizici ohradil v Brazílii, následně reagoval sám ředitel Jim Ryan na dohodu zaslanou Xboxem, která se týkala Call of Duty – a která prý byla „neadekvátní“. Akvizici následně napadl britský regulační úřad, americké FTC pak řízení rovnou posunulo do druhého zkoumání.

Reklama

  • Ředitel PlayStationu měl osobně jet do kanceláří regulátorů Evropské Unie
  • Dle DealReporter zde vystoupil proti akvizici Activision Blizzard

PlayStation tím ale rozhodně neskončil. Chystaná akvizice se společnosti nelíbí natolik, že ředitel Jim Ryan měl osobně letět do Bruselu, přesněji na osobní schůzku s regulátory Evropské Unie. Tvrdí to magazín DealReporter, přičemž Ryan měl v Evropě 8. září vyjádřit své obavy z akvizice.

Údajně ale není jediný, do celé situace vstoupil i technologický gigant Google, který se měl taktéž vůči akvizici vyjádřit negativně. Je otázkou, jak mohou tato vyjádření ovlivnit rozhodnutí ohledně akvizice a zdali s tímto Microsoft počítal – není to tak dávno, co ředitel Microsoftu Satya Nadella řekl, že stále věří ve schválení investice.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama