Ředitel Intelu tvrdí, že čipová krize bude trvat až do roku 2024
i Zdroj: Intel
Novinka Ředitel Intelu tvrdí, že čipová krize bude trvat až do roku 2024

Ředitel Intelu tvrdí, že čipová krize bude trvat až do roku 2024

Radek Raudenský

Radek Raudenský

2. 5. 2022 15:27

I když jsme očekávali, že se bude čipová krize časem zlepšovat, očividně je tomu právě naopak. Předchozí odhady hovořily o tom, že nedostatek čipů a z toho plynoucí nedostatek nových konzolí, grafických karet i dalších produktů bude trvat do příštího roku. V novém rozhovoru pro CNBC ale ředitel Intelu prozradil, že si na „normální“ situaci počkáme ještě déle.

Reklama

  • Ředitel Intelu prodlužuje své odhady na nedostatek polovodičů
  • Dle jeho slov bude trvat až do roku 2024

Pat Gelsinger prozradil, že výrobní nástroje a kapacity stále nepracují na sto procent, tudíž se stále nedaří vyrábět dostatečné množství požadovaných čipů. „Je to částečně důvod, proč si myslíme, že celkový nedostatek polovodičů se přesune z předpokládaného roku 2023 i do roku 2024. Některé z důležitých továren se nedokážou vrátit na plnou produkci a splnit poptávku je velmi náročné.“ 

Samozřejmě jde o odhad Intelu a k situaci se zatím nevyjádřili další velcí hráči na technologickém trhu jako je NVIDIA či AMD. I jejich zástupci odhadovali přechod čipové krize do příštího roku, vzhledem k umírnění zájmu o těžení a propadu kryptoměn by se ale situace mohla uklidnit. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama