Redfall se údajně nepodobá běžným kooperačním střílečkám, vyžaduje promyšlený postup
i Zdroj: Bethesda / Arkane
Redfall Novinka Redfall se údajně nepodobá běžným kooperačním střílečkám, vyžaduje promyšlený postup

Redfall se údajně nepodobá běžným kooperačním střílečkám, vyžaduje promyšlený postup

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

17. 6. 2021 11:36

Prezentace Microsoftu a Bethesdy končila představením novinky Redfall od studia Arkane Austin, na níž pracují autoři Dishonered nebo Prey. Hru nyní více přiblížil šéf marketingu Bethesdy - Pete Hines.

Reklama

  • Redfall se podle Peta Hinese nepodobá běžným kooperačním střílečkám
  • Od hráčů bude vyžadován promyšlený postup
  • Obzvlášť náročné jsou pak souboje s bossy

Redfall se odehrává v ostrovním městečku, kde řádí nepřizpůsobiví upíři. Hráči se objeví v roli jakési domobrany, která se snaží vrátit zdejší život k normálu. Z ukázky by se mohlo zdát, že nepůjde o kdovíjak originální počin, Pete Hines by ale nesouhlasil.

V rozhovoru pro magazín IGN naznačil, že se Redfall nedá srovnat s běžnými kooperačními střílečkami. Ve hře se dle jeho slov promítá mnoho věcí, pro které je studio Arkane dobře známé. “Nejde o hru à la Leroy Jenkins. Nebude se vám moc dařit, pokud jen budete pobíhat okolo a střílet. Vyžaduje se více promyšlený přístup, obzvlášť v případě soubojů s bossy, které jsme ukázali v traileru.”

Hines také prozradil, jak zástupci z Arkane za hru lobovali u vedení Bethesdy. Podle všeho v první řadě potřebovali změnu, chtěli se pustit do nové značky, ovšem při zachování designových prvků, které jsou pro hry z jejich produkce typické. V kombinaci s novými elementy by nakonec mohlo jít o vcelku unikátní zážitek. Hines dodal, že je hra velmi dynamická, člověk údajně nikdy nemá pocit, že se opakuje. On sám se stal velkým fanouškem.

Open-world kooperační střílečka je exkluzivitou pro Xbox Series a PC, vyjde v létě příštího roku.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama