Red Dead Online už nedostane velké obsahové aktualizace, studio se soustředí na vývoj dalšího Grand Theft Auto
i Zdroj: Rockstar
Novinka Red Dead Online už nedostane velké obsahové aktualizace, studio se soustředí na vývoj dalšího Grand Theft Auto

Red Dead Online už nedostane velké obsahové aktualizace, studio se soustředí na vývoj dalšího Grand Theft Auto

Radek Raudenský

Radek Raudenský

8. 7. 2022 10:55

Úspěch Grand Theft Auto Online je nebývalý pro celý herní průmysl. Je jenom několik málo her, které dokázaly po několik let držet obrovské davy hráčů, pro GTA to ale znamenalo především prodávání dalších a dalších kopií a obrovské výdělky nejen pro Rockstar. Komunita tak očekávala, že se studio bude snažit tento úspěch replikovat i v Red Dead Redemption 2. To se ale bohužel nepodařilo.

Reklama

  • Rockstar omezuje podporu Red Dead Online
  • Do hry už nedorazí velké obsahové aktualizace, studio se soustředí pouze na menší mise a měsíční eventy
  • Zdroje se nyní přesouvají na vývoj Grand Theft Auto VI

Možná ještě smutnější zprávou ale je, že Rockstar už s tím neplánuje nic dělat. Jak se totiž dozvídáme v nové tiskové zprávě, studio se rozhodlo razantně pokrátit podporu multiplayerového režimu Red Dead Online a přesunout své dosavadní zdroje do vývoje nového dílu Grand Theft Auto. RDO tak už nedostane žádné velké obsahové aktualizace a zbytek vývojářského týmu se soustředí spíše na menší režimy, jako například nové Telegram Missions nebo pravidelné měsíční akce. Cílem je poskytnout dlouhodobou zábavu hráčům všech úrovní, ale už se vyhnout tematickým updatům, které jsou zdrojově velice náročné. 

Ve zprávě na blogu se studio věnuje i GTA Online, kde přislibuje další aktualizace, které se kromě nových funkcí pro majitele byznysů soustředí také na dlouhodobé problémy, mezi hlavní patří příliš silný Oppressor Mk II. Rockstar přislíbil také jednodušší způsob nákupu snacků a brnění a další zlepšení herního zážitku. Ani zde se ale vývojáři nezmiňují o dalším velkém dodatku, i zdejší většina sil se tak nejspíše soustředí na vývoj Grand Theft Auto VI, jehož nároky na očekávání hráčů jsou obrovské.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama