World of Warcraft: The Burning Crusade Classic Recenze Recenze World of Warcraft: The Burning Crusade Classic, návratu toho nejlepšího WoWka

Recenze World of Warcraft: The Burning Crusade Classic, návratu toho nejlepšího WoWka | Kapitola 2

Lukáš Černohorský

Lukáš Černohorský

22. 6. 2021 16:48 4

Seznam kapitol

1. PO ČTRNÁCTI LETECH 2. TVRĎÁCI A VZPOMÍNKY 3. TO NEJLEPŠÍ

Ve vězení po deset tisíc let… Vykázán z vlastní domoviny… A teď se odvážíš do mého Světa?... Na to však nejsi připravený!

Reklama

PRVNÍCH 70

Není zas takovým překvapením, že první maximální úroveň padla pod dvacet čtyři hodin (byl to mimochodem warlock a pomáhal mu priest a hunter). Zajímavé je, že během prvních čtyřiceti osmi hodin hráči skolili i první raidy. Lidi zkrátka nemají co na práci, že?

Ať mi prosím nikdo netvrdí, že se grafika ve WoWku za těch sedmnáct let nezměnila.

Důvod, proč to zmiňuji je ten, že je o hraní TBC neuvěřitelný zájem. Možná je to stále covidovými restrikcemi, možná tím, že se na nový patch v retailu čeká příliš dlouho. Anebo se potvrzuje ten fakt, že první expanze z Outlandu je prostě tou nejzábavnější a nejoblíbenější a lidé si zkrátka přišli zavzpomínat. 

HELLFIRE PENINSULA, ZANGARMARSH A TY DALŠÍ

Podívat se na ta stejná místa, kde je vše agresivní, nepřátelské, a všechno na vás útočí je vlastně neuvěřitelně nostalgické. Samozřejmě přechod z aktuální verze graficky působí jako facka - textury jsou dnes výrazně ostřejší a většina světa vypadá… prostě jako kužely. Rok 2007 se nezapře a pokud jste někdy viděli Classic, asi si to dokážete představit. 

Ať mi prosím nikdo netvrdí, že se grafika ve WoWku za těch sedmnáct let nezměnila! Rozdíl je to skutečně o (minimálně) jednu generaci. V tomto případě tedy směrem do historie, samozřejmě. Přesto ale Outland vypadá nádherně. Kdo by remcal nad neostrými texturami, když je i tenhle svět neuvěřitelně živý. Třeba jakmile vstoupíte do Zangarmarshe, můžete se kochat krásou nočních bažin. Tohle prostě nic ze svého kouzla neztratilo. 

-
i Zdroj: Hrej.cz
-

Hudba, která doprovází Burning Crusade, je skutečně povedená a každá z lokací má svojí typickou melodii. Vše běží, jak má a fronty pro přihlášení i v největším zatížení prakticky neexistovalo. Za to nelze jinak než Blizzard pochválit. To, že konečně zvládl půlnoční start i to, že hra nemá vůbec žádné technické problémy je prostě paráda. Obzvlášť dnech, kdy je většina populace stále zaseklá doma u počítačů.

POŘÁDNÁ PORCE OBSAHU

Při levelování, které vám skutečně zabere podstatně delší dobu než u „moderních“ datadisků (pokud nejste blázen a nehrajete nonstop) můžete vesele prozkoumat celkem sedm nových zón. Na cinknutí maximálního levelu však bohatě postačí první tři. Ne že byste předím neměli možnost se do Shadowmoon Valley a Netherstormu podívat. Samozřejmě můžete, ale lepší to přeci jen bude na maximální úrovni. 

Každá lokace nabízí několik dungeonů a je radost je znovu procházet.

Lokace jsou bohaté a hlavně velmi rozmanité. Zatímco úvodní Hellfire Peninsula je vyprahlou pouští plnou démonů, Zangarmarsh je země plná stvoření chapadly a prostředí připomíná Pandoru z filmového Avatara. Nagrand zase obývají všemožná chlupatá stvoření a obklopí vás zeleň. Takto vypadal Draenor předtím, než se z něj Nerzhulovým řáděním stal Outland.

Každá lokace nabízí několik dungeonů a je radost je znovu procházet. Později se otevřely i raidy a tak se můžete podívat na Gruula a Magtheridona. Další samozřejmě budou přibývat. V pozdějších fázích bude čekat Kael'thas v Tempest Keep a samotný Illidan v Black Temple. 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama