Hardware Článek Recenze SteelSeries Rival 5, univerzální myšky bez konkurence

Recenze SteelSeries Rival 5, univerzální myšky bez konkurence | Kapitola 2

Radek Raudenský

Radek Raudenský

24. 6. 2021 10:55

Seznam kapitol

1. BALENÍ A VZHLED 2. SOFTWARE, FUNKCE, ZÁVĚR

Do redakce nám dorazil nový zástupce série Rival, který láká na spoustu tlačítek ve spojení s nízkou hmotností. Jak produkt dopadne v praxi?

Reklama

SOFTWARE

Stejně jako Rival 3 i Rival 5 používá software SteelSeries GG. A stejně tak i zde najdetee velice podobná nastavení. Zatímco základní menu vypadá vcelku dobře, samotné nastavování myši už vizuálně moc hezky nepůsobí, najdete zde ale vše potřebné – makro nastavení, RGB i různé softwarové vychytávky. Vše na jednom místě, tak jak má být.

Recenze SteelSeries Rival 5, univerzální myšky bez konkurence
i Zdroj: Hrej.cz

FUNKCE A POUŽÍVÁNÍ

Rival 5 se používá skvěle. Naprosto upřímně, když jsem používal konkurenční myšky podobného ražení, strašně mi vadila vyšší hmotnost. Po testu Superlight jsem totiž přešel k lehkým myším a více jak 90 gramů je už na mě prostě moc. Rival 5 je ale právě svou nízkou hmotností, dle mého, vítěz konkurenčního boje. Díky své lehkosti lze totiž myš naprosto precizně a jednoduše ovládat. 

Velkou výhodou Rival 5 je to, že se hodí na všechny typy her. Zatímco ve střílečkách jsem využil velké tlačítko u palce, League Of Legends vyžaduje dvojici tlačítek nad palcem. Takové MMORPG pak s lehkostí zužitkuje všechny možnosti – ve všech případech jsem ale s Rival 5 byl skutečně spokojený a myška se ukázala jako skvělá univerzální volba pro univerzální hráče. Co dodat?

Jedinou nevýhodu jsem tak shledal v již zmíněném nepogumovaném prostoru u palce, kvůli čemuž mi myška občas lehce vyjížděla z úchopu. 

Recenze SteelSeries Rival 5, univerzální myšky bez konkurence
i Zdroj: Hrej.cz

Závěr

Rival 5 se skutečně povedla a jediné, na co bych počkal, je její bezdrátová verze. Jsem si téměř jistý, že se časem podaří do tohoto lehoučkého těla nacpat i modul pro 2,4 GHz přijímač, pokud vám ale tato funkcionalita nechybí, je Rival 5 perfektní univerzální myškou, která je přesná, lehká a nabídne spoustu prostoru pro vlastní nastavování. Za cenu kolem 1799 korun se jen těžko bude hledat podobně univerzální, kvalitní a zároveň lehká konkurence.

První
Poslední
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama