Hardware Článek Recenze SteelSeries Rival 5, univerzální myšky bez konkurence

Recenze SteelSeries Rival 5, univerzální myšky bez konkurence

Radek Raudenský

Radek Raudenský

24. 6. 2021 10:55

Seznam kapitol

1. BALENÍ A VZHLED 2. SOFTWARE, FUNKCE, ZÁVĚR

Do redakce nám dorazil nový zástupce série Rival, který láká na spoustu tlačítek ve spojení s nízkou hmotností. Jak produkt dopadne v praxi?

Reklama

SteelSeries relativně nedávno představilo novou herní drátovou myšku Rival 5. Ta navazuje na svého předchůdce Rival 600, oproti němu ale přichází s několika novinkami, kterých si zkušený hráč už určitě někde všiml - například u konkurenční Logitech G 502. Dokázalo SteelSeries nejen navázat na svého staršího zástupce, ale taktéž překonat konkurenci? 

BALENÍ A VZHLED

Balení je velice jednoduché. Krabička je zpracována jako výstavní stojan, tudíž má nižší podstavu a Rival 5 z ní hezky vystupuje. Vzhledem k tomu, že je Rival 5 drátová myš, není potřeba v balení nic víc schovávat. Vzhledově se Rival 5 velice vyvedla, koneckonců design SteelSeries zkrátka umí. Myška je ergonomická, dobře sedí do ruky a hlavně - je extrémně lehká. 

Recenze SteelSeries Rival 5, univerzální myšky bez konkurence
i Zdroj: Hrej.cz

Ani SteelSeries nezůstalo pozadu a zatímco minule recenzovaná Rival 3 Wireless je s baterkami překvapivě těžká, Rival 5 výrazně shodila, a to až na 85 gramů. Osobně jsem za tento trend moc rád a lehké myši mi v ruce sedí mnohem lépe. Navíc – Rival 5 nízká hmotnost prostě sluší a vůči konkurenci je to důvod, proč bych preferoval právě SteelSeries. O tom ale ještě později. Switche jsou vlastní technologie Golden Micro, které by měly být odolné vodě a prachu, navíc je jejich rating nastaven až pro 80 milionů stisknutí. 

Tělo je vyrobeno z velice jemně pogumovaného plastu, u palce ale z neznámého důvodu najdete jen tvrdý plast bez větší gumy či polstrování – na jednu stranu je to škoda, na stranu druhou lze jednoduše hýbat palcem mezi všemi tlačítky.

Recenze SteelSeries Rival 5, univerzální myšky bez konkurence
i Zdroj: Hrej.cz

A právě ty jsou hlavní devizou Rival 5. Tlačítek je na myši rovnou devět, těch skutečně programovatelných pak pět. Skládají se z velkého tlačítka před palcem, dvojice klasických tlačítek na boku a „přepínače“, který lze zmáčknout nahoru či dolu. K tomu připočtěme levé a pravé, kolečko a přepínač DPI.

Tělo Rival 5 doplňuje i efektní osvětlení skládající se ze dvou bočních linií a osvíceného loga. Linie mají opět matný plast, tudíž je osvětlení velmi celistvé, plynulé a vypadá zkrátka skvěle – a to dokonce až tak, že jsem si jej na noc musel ztlumit, jelikož jsou použité LEDky až moc výkonné. Opět samozřejmě platí, že si můžete vytvořit vlastní profil. Kromě linií a loga pak svítí i kolečko.

Recenze SteelSeries Rival 5, univerzální myšky bez konkurence
i Zdroj: Hrej.cz
První
Poslední
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama