Scarlet Nexus Recenze Recenze Scarlet Nexus, kyberpunkového postapo nářezu

Recenze Scarlet Nexus, kyberpunkového postapo nářezu | Kapitola 3

Martin Synek

Martin Synek

15. 7. 2021 19:45

Seznam kapitol

1. TAHLE ZEMĚ NENÍ PRO LIDI 2. ŘEŽ 3. CHYBA SE VLOUDÍ

Kyberpunk, magie, rozbořená města, odporní mutanti a divoká anime stylizace. Ano, mluvíme o Scarlet Nexus. Jak tahle novinka od Bandai Namco dopadla?

Reklama

KONEC DOBRÝ…

Kromě plnění příběhových misí je možné na mapě nalézt i mnoho úkolů vedlejších. Ty jsou vesměs velmi nezajímavé a s klidným svědomím říkám, že jsem je všechny rozhodně nesplnil, protože za ně ani nedostanete fajn loot a nejsou ničím originální. V kostce jde o to někam dojít a někoho zmastit, popřípadě s někým prohodit pár slov. Čas od času je nutné i někam složit hlavu a odpočinout si. K tomu slouží úkryt vaší jednotky a v něm lze navazovat sociální interakce s vašimi druhy. Kromě možnosti je obdarovat nebo s nimi jít do akce můžete sledovat nejnovější zprávy, textovat s kolegy pomocí chytrých telefonů nebo nakupovat u místního kupce.

Přesto se stále Scarlet Nexus zdráhám označit za JRPG. Jde totiž o překvapivě podařenou hack and slash záležitost, kterou na kolena sráží těch několik vyjmenovaných neduhů. Nejsou to velké pihy na kráse, ale o to více mrzí, že po nějakých padesáti hodinách hra skončí a vy si stejně jako já řeknete, že by to chtělo ještě něco navrch. Jenže nic dalšího autoři nenabízejí a popravdě, procházet hrou znovu se mi zrovna nechtělo. Kvalitní, byť lehce zdlouhavý příběh vás u hry spolehlivě udrží, nicméně hutných soubojů mohlo být k dispozici podstatně více. 

Scarlet Nexus
PlayStation PlayStation 5
Xbox Xbox One
Windows PC
Xbox Xbox Series X | S
PlayStation PlayStation 4

Verdikt

Velmi solidní hack'n'slash podívaná, kterou bohužel tíží pár nepříjemných neduhů. Pro milovníky ostré řežby a anime rozhodně zajímavý adept na koupi.

Co se nám líbí a nelíbí?

Výborný příběh
Plynulá hratelnost
Grafické zpracování
Souboje s bossy
Psychokineze
Nudné vedlejší úkoly
Repetitivní prostředí
Občas zdlouhavé příběhové pasáže
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama