Článek Recenze Razer Viper 8K, dražšího hada pro hbité pohyby

Recenze Razer Viper 8K, dražšího hada pro hbité pohyby

Radek Raudenský

Radek Raudenský

2. 6. 2021 12:55

Seznam kapitol

1. BALENÍ A VZHLED 2. POUŽITÍ A ZÁVĚR

Stejně jako všechen ostatní hardware se i myši stále posouvají kupředu. Trh se začíná soustředit na nižší hmotnost, je tak nutné opět přijít s něčím originálním. Jednu z novinek přináší přední výrobce Razer.

Reklama

Nedávno jsme vám přinesli recenzi myši Corsair Sabre Pro, která kromě lehkého provedení a paracordového kabelu lákala i na odezvu 8000 Hz. Se stejnou funkcí se dříve než Corsair vytasil i Razer, který u své myši Razer Viper 8K láká na stejnou vymoženost, tedy velmi rychlou odezvu, kdy myš odesílá informace o své poloze osm tisíckrát za sekundu. Jak se ale novinka osvědčila v praxi?

BALENÍ A VZHLED

Razer tradičně sází na první dojem, přičemž ani Viper 8K není výjimkou. Nemusíme se bavit jen o krabičce, která je tradičně zeleno-černá, ale tako o samotném rozbalování. Vnější obal se totiž velice efektně rozloží a myš zůstane v jeho středu. V samotném balení nalezneme kromě myši také sáček, pokud byste si náhodou chtěli myš vzít i na nějakou LAN party.

Recenze Razer Viper 8K, dražšího hada pro hbité pohyby
i Zdroj: Hrej.cz

Samotná myš má tvrdé plastové tělo, které je ale na rozdíl od konkurenčního Saber Pro na stranách pogumované, tudíž se nemusíte bát sjíždění rukou při vypjatých soubojích. Viper 8K je uzpůsobena pravákům i levákům – a dodatečná tlačítka tak nalezneme na obou stranách. Ve výsledku je tělo relativně štíhlejší, ale i přes uzpůsobení pro levou i pravou ruku sedne Viper skvěle a můj claw grip neměl s přesným ovládáním problém.

K myši pak vede více jak dvoumetrový opletený kabel, po zkušenostech s paracordovým kabelem je ale nutné podotknout, že u Viper 8K je tření o stůl znát o něco více. Samotný design je velice jednoduchý a navazuje na tradici designu řady Viper. Velice jednoduché křivky doplňuje jen prohlubeň mezi zády s efektně podsvíceným logem Razeru a předními tlačítky. Žádné výstřelky, zkrátka jednoduché linie.

Recenze Razer Viper 8K, dražšího hada pro hbité pohyby
i Zdroj: Hrej.cz

I z hlediska tlačítek můžeme najít zajímavosti. Tlačítek je celkem osm – kromě trojice klasických najdeme čtyři po stranách a jedno na spodu. To slouží pro přepínání profilů, jejich stav značí malá LED dioda. V tomto případě mi rozhodnutí dává větší smysl než v případě Corsairu. Tlačítka jsou ale příliš posunutá dozadu, alespoň na můj vkus, a zatímco na straně u palce je lze používat pohodlně, na případné použití tlačítek na druhé straně jsem po chvíli rezignoval. Pokud si myš koupíte, určitě se vyplatí používat veškeré funkce myši, chvíli vám to ale zabere.

SOFTWARE

Razer Viper 8K samozřejmě přichází i s vlastním softwarem, respektive podporou Razer Synapse, který pod sebe zastřešuje všechny produkty rodiny Razer. Klasicky zde najdeme nastavení tlačítek, odezvy a v tomto případě i osvětlení. To je klasicky vyvedené moc hezky a doplňuje elegantní vzhled.

Recenze Razer Viper 8K, dražšího hada pro hbité pohyby
i Zdroj: Hrej.cz
První
Poslední
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama