Hardware Článek Recenze Corsair Sabre Pro, lehké myši pro parašutisty

Recenze Corsair Sabre Pro, lehké myši pro parašutisty

Radek Raudenský

Radek Raudenský

21. 8. 2021 23:15

Seznam kapitol

1. Úvod, balení a design 2. Funkce, software a závěr

Corsair vchází do pole ultralehkých hlodavců s myší, ke které navíc dodal i paracordový kabel.

Reklama

S čím dál větším rozšířením kompetitivních esportových titulů hráči začínají přicházet na to, že těžké myši jim s mířením příliš nepomůžou. Výrobci se tak soustředí na vývoj velmi lehkých myší, přičemž recenzi nejspíše nejlepšího, ale dražšího zástupce jsme vám přinesli na začátku března.

Na toto pole se nyní pouští i výrobce Corsair, který se rozhodl jít drátovou, levnější, a přesto inovativní cestou. Corsair Sabre Pro přináší klasickou velikost myši s plnou funkčností, údajně extrémně přesným senzorem a také inovativním kabelem. Jak tento kousek dopadl?

Balení a design

Do redakce nám dorazila verze Sabre Pro – Corsair vedle ní vyrábí ještě o něco vymakanější verzi RGB Pro, která přináší osvětlení kolečka a loga Corsair a ukazatel DPI. Samotná stavba se ale neliší. Myška dorazí v celkem vzhledné krabičce, která ale žádná překvapení neskrývá – dostanete zkrátka myš a nic víc.

Recenze Corsair Sabre Pro, lehké myši pro parašutisty
i Zdroj: Hrej.cz

Celá myš se pyšní rozměry VxŠxH 43x70x129 milimetrů. Zajímavá je hmotnost – Sabre Pro váží pouhých 69 gramů. To se povedlo bez dnes moderního „děravého“ designu, myš je tak celistvá, což se mi osobně zamlouvá více – to je ale čistě záležitost osobního vkusu. Samotné tělo je tvořeno z černého tvrdého plastu, nikde není myš pogumovaná. Při poklidném používání mi tato vlastnost nevadila, horší je to u akčnějšího hraní. Pokud se vám totiž potí ruce, začne plastové tělo nepříjemně klouzat.

Mimo to je ale myš v ruce velmi příjemná, a to zejména pro uživatele s palm gripem. Já osobně jsem při používání přecházel mezi palm gripem i claw gripem, oboje bez jakýchkoliv problémů. Na levé straně se nachází klasická dvojice tlačítek, která je dobře umístěná, správně daleko od sebe a s jejich používání jsem neměl problém. Jako spínače jsou použity OMRON, snímač je PixArt PMW3392 podporující až 18 000 DPI, 450 IPS a 50G.

LED dioda na spodu myši
i Zdroj: Hrej.cz
LED dioda na spodu myši

Dolní strana kromě spínače hostí ještě speciální tlačítko pro přepínání citlivosti, což mi přijde jako velmi nešťastné řešení. Často je totiž potřeba přepnout citlivost velmi rychle, a tenhle požadavek spodek myši rozhodně nesplňuje. Navíc je stupeň citlivosti signalizován RGB LED diodou, která by se přeci jen lépe vyjímala na horní části těla.

Normálně bychom se o kabelu jen letmo zmínili, tentokrát ale i zde přišly zajímavé novinky. Místo tradičního opleteného kabelu totiž Corsair přináší tzv. paracordový kabel. Tkanina není napletena přímo na kabel, ale spíše navlečena – pohybuje se tak volně okolo něj. Můžete si to představit v podstatě jako klasickou tkaničku. I když se to může zdát jako bezvýznamná změna, v používání je to rozdíl obrovský. K tomu se dostaneme v další kapitole.

První
Poslední
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama