Mario Golf: Super Rush Recenze Recenze Mario Golf: Super Rush, šíleného golfu, který zabaví celou partu přátel

Recenze Mario Golf: Super Rush, šíleného golfu, který zabaví celou partu přátel | Kapitola 3

David Plecháček

David Plecháček

17. 7. 2021 13:35

Seznam kapitol

1. CESTA KE GOLFU 2. NA ČTYŘI ZPŮSOBY 3. POD PAR

Krátce zastřižená tráva, míček a set holí. To je základem každého golfového klání. Kde jinde úřadují dobře upravení pánové a dámy ale v Mario Golf: Super Rush nastupuje slavný kníratý instalatér a jeho rozmanitá partička přátel. Jak se pálí v nejčerstvějším mariovském sportu?

Reklama

V ZÁPĚSTÍ JE SÍLA

Samotná hratelnost asi nijak zvlášť nepřekvapí. Vše je namapováno na pár tlačítek, aby se hra dala hrát i s jedním Joy-conem, a v tomto ohledu tak postrádá výzvu. Nebudu nijak lhát, když řeknu, že po hratelnostní stránce hra nijak nenadchne a samotáře ani na moc dlouho nezabaví. Jenže jakkoliv tohle zní jako velká kritika, jedním dechem se dá říct, že si to ani neklade za svůj cíl. Ne, z odpalu, který se spouští jedním tlačítkem, vážně nejde udělat velký trhák, ani když si druhým tlačítkem můžete zvolit rotaci míčku a analogem změnit křivku letu. Na trhu jsou hry, jejichž ovládání je mnohem komplexnější a záživnější… a přesto se zvou živostí nemůžou Mariovi rovnat ani z rychlíku.

Ovládání je tak akorát náročné, abyste za minutu věděli co a jak.

Je to asi jako v případě Mario Tennisu. Ani to logicky nebyla hra, která by se snažila cílit na pamětníky Top Spinu. Nintendo si tak jako všechno i tohle dělá dost po svém, Mario Golf nevyjímaje. Ovládání je tak akorát náročné, abyste za minutu věděli co a jak, a chtě nechtě jste dopravili míček do jamky i se zavřenýma očima.

-
i Zdroj: Hrej.cz
-

Jako u jakékoliv jiné párty hry zde platí, že se zábava bude stupňovat s dobrou partou. A jako u jakékoliv jiné Switch exkluzivní hry zde bude platit, že budete moci svému okolí ukázat i jinde neviděné vychytávky. Mario Golf lze totiž ovládat i pohybově, což je sice režim také užitečný jen ve skupině (neboť zřejmě neexistuje důvod, proč tak hru hrát jen tak sám pro zábavu), ale opět jde o přidanou hodnotu, která může především v nehráčské komunitě vzbudit alespoň nějaký ohlas. Lepšího golfistu to z vás neudělá (ozkoušeno za vás), ale třeba tím dokážete ulovit alespoň o jednoho hráče navíc do party. 

Mario Golf: Super Rush
Nintendo Switch Switch

Verdikt

Hra, která nemá moc čím překvapit. Pro golfisty-samotáře se jedná jen o výplňovou hru, u které nebudou muset příliš přemýšlet. To pokud dáte dohromady početnější flight, v tu chvíli může být Mario Golf o moc zábavnějším titulem. Pro svou jednoduchost ale příliš progolfovaných nocí bohužel nečekejte.

Co se nám líbí a nelíbí?

Ideální pro skupinu nepříliš zapálených hráčů
Golf dokáže být v podání Mario Golf dost zběsilý
Pohybové ovládání dokáže na chvíli zabavit (i když zázraky čekat nelze)
Málo obsahu pro jednoho hráče, bez party nemá hra dlouhého trvání
Map není moc, na což si ale budete zoufat převážně v jednom
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama