Mario Golf: Super Rush Recenze Recenze Mario Golf: Super Rush, šíleného golfu, který zabaví celou partu přátel

Recenze Mario Golf: Super Rush, šíleného golfu, který zabaví celou partu přátel

David Plecháček

David Plecháček

17. 7. 2021 13:35

Seznam kapitol

1. CESTA KE GOLFU 2. NA ČTYŘI ZPŮSOBY 3. POD PAR

Krátce zastřižená tráva, míček a set holí. To je základem každého golfového klání. Kde jinde úřadují dobře upravení pánové a dámy ale v Mario Golf: Super Rush nastupuje slavný kníratý instalatér a jeho rozmanitá partička přátel. Jak se pálí v nejčerstvějším mariovském sportu?

Reklama

Vlastně ani nevím, jak se to stalo, ale někdy, nějak, záhadným způsobem, mě oslovil golf. Do té doby svátečního sportovce, který hrával fotbal za klub FC King a snad s ještě větším nadšením sledoval lední hokej, moc jiných sportů nezajímalo, ale golf si ke mně i tak cestu nějakou skulinou našel. Baví mě dosud, možná ještě čím dál tím víc. Rád jej aktivně hraju, rád se na něj dívám v televizi, rád o něm čtu a rád se v něm zlepšuju. A zároveň rád hraju golfové videohry. Není jich moc, ale několik se jich na trhu najde a prakticky žádnou jsem zatím nevynechal, minimálně v blízké minulosti. Je však trochu otázkou, jestli je taková průprava vůbec k něčemu ve chvíli, kdy se s vámi pustí do křížku Mario a všichni jeho staří známí. 


MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

  • Doporučená cena: 1499 Kč
  • Česká lokalizace: Ne
  • Faktor znovuhratelnosti: Nízký
  • Bude vás bavit pokud vás baví: Mario Tennis Aces, Mario Party, 1-2 Switch (o golf tu zase tak nejde)
  • Udělá z vás hra lepšího golfistu?: Ne
  • Budete v partě díky hře oblíbenější?: Ne
  • Ke hraní potřebujete: Trochu prostoru, Switch, kamarády a chuť stýkat se s nimi

Přiznám se, že jsem vlastně neměl představu, do čeho jdu. Mario Golf Super Rush mi ze všeho nejvíc připomínal Everybody’s Golf, který je sice výstřední a rozhodně není realistický, ale pořád jde o relativně náročnou golfovou hru, kde využijete termíny fade a draw, případně nechtěný hook a slice. Na golfu, ať už hrajete ve skutečnosti, nebo virtuálně, je vždycky nejzajímavější to, jak danou jamku zahrajete. Chce to trochu přemýšlet, vzít do ruky správnou hůl, vybrat ideální místo dopadu a pak se prostě „jen“ trefit tak, abyste měli ideální cestu na green, tedy místo okolo navrtané jamky. Svým způsobem je golf varianta šachu, kde nemáte aktivně hrajícího protihráče, ale jen pasivní hřiště, které musíte přehrát. 

PÁLÍME NA PÁRTY

Všichni asi tak tušíme, že Mario na to nejde vyloženě od lesa, naopak, dělá si věci po svém. Premisa, která je platná všemu, čemu se říká golf, je i v Mario Golf přítomná, ale (naneštěstí) nehraje dominantní roli. Více než cokoliv jiného je Super Rush prostě párty hrou, která nemá ambice oslovit náročnějšího hráče. Je ekvivalentem aktivit typu bowling, na který můžete s kýmkoliv, i když jste ho v životě nehráli, ale prostě si užijete fajn večer. Co na tom, že asi nebudete házet strike za strikem, stačí se posilnit alkoholem a nemusíte trefit ani kuželku k tomu, abyste se bavili. 

Jestli budete v Mario Golf dobří nebo ne, je prakticky úplně jedno. Není důležité být dobrý, je důležité být lepší než ten, kdo bude hrát s vámi. Tomu částečně odpovídají i herní režimy, které se jen těžko dají popsat jako tradiční. Naopak, jejich úkolem je měnit pravidla dostatečně kreativně, aby vás hra bavila i potom, co se potkáte příště. A překvapivě se to Mariovi a spol. docela daří!

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama