Hardware Článek Recenze: Cloud 2 Wireless, klasika bez drátů

Recenze: Cloud 2 Wireless, klasika bez drátů

Radek Raudenský

Radek Raudenský

25. 4. 2021 20:35

Seznam kapitol

1. STAVBA A VÝKON 2. FUNKCE A MIKROFON

Do redakce nám přistála sluchátka od HyperX, které navazují na legendární Cloud 2. Podařilo se obhájit jméno a tradici?

Reklama

Společnost HyperX přišla v minulosti na trh s několika kusy hardware, které se následně staly naprostým základem herního doupěte. Pokud jste hledali sluchátka, ale na nějaký zdlouhavý výběr jste si moc nepotrpěli, nejeden hráč by vám doporučil HyperX Cloud II. Tato sluchátka vyrábí HyperX s drobnými změnami už šest let a své zákazníky si stále najdou.

Vývoj jde ale dopředu a trh herních sluchátek se začíná plnit bezdrátovými modely. HyperX tak stálo před těžkým rozhodnutím – vyvinout úplně nová sluchátka a pokusit se prosadit s novým jménem, nebo vsadit na jistotu. Jak můžete z názvu dnes recenzovaného produktu poznat, volba padla na jistotu. A to opravdu jistotu jistot.

Balení a vzhled

Oproti klasickým Cloud 2 je balení jejich bezdrátové verze o něco chudší. Čeká na vás pouze to nejzbytnější, tedy opletený USB-C kabel na nabíjení, zapojovací mikrofon s rozhraním Jack a USB dongle pro zapojení. Oproti svému vzoru tak nenabízí bonus ve formě obalu ani náhradních náušníků.

Recenze: Cloud 2 Wireless, klasika bez drátů
i Zdroj: Hrej.cz

Vzhledově se sluchátka taktéž moc nezměnila. Cloud 2 Wireless přebírají vzhled legendárních Cloud 2 ve všech ohledech. Kovové mušle jsou lehce zaoblené a co nejjednodušší. Nenabízí žádné osvětlení a kromě potisku je vše “čisté”. Most je celý potažený kůží, na horní straně najdete luxusně vypadající tvrdou kůži s nápisem HyperX, dolní strana nabídne měkké polstrování až ke kostře. Uchycení mušlí je vyřešeno tradičním červeně lakovaným kovem, který nedovoluje natáčení mušlí. Tedy… mušle lehce pohyblivé jsou, nejsem si ale jistý, jestli to není spíše vůlí z výroby, než úmyslem. Jinak ale sluchátka působí solidním a pevným dojmem, navíc HyperX slibuje neskutečnou flexibilitu – tu jsem raději nezkoušel, podívat se ale můžete v přiložených fotografiích.

Spodní strana mušlí hostí celkem trojici tlačítek. Na levé se nachází tlačítko pro zapnutí, jež signalizuje malé LED světlo, a tlačítko pro vypnutí/zapnutí mikrofonu – jeho funkci zase indikuje proužek na mikrofonu a pípnutí. Levá polovina skrývá ještě USB-C zástrčku. Na pravé mušli najdete kolečko pro ovládání hlasitosti celého systému.

Recenze: Cloud 2 Wireless, klasika bez drátů
i Zdroj: Hrej.cz

Osobně se mi vzhled sluchátek líbil už při původním drátovém vydání a bezdrátová verze na něm mění jen naprosté minimum. Vzhled jako takový je velmi jednoduchý (jednoduchost je ostatně motto sluchátek) a jediná výtka míří za mikrofonem, který by mohl být integrovaný přímo do sluchátek. Tím by svou kompaktnost a jednoduchost sluchátka dotáhla k dokonalosti.

Zvuk a funkce

Stejně jako Cloud 2 se i Cloud 2 Wireless drží jednoduchého hesla – zapoj a hraj. Jaký zvuk si tedy z krabice vybalíte, takový jej budete mít po celou dobu. A rozhodně nečekejte špatnou kvalitu, naopak. Sluchátka nabízejí dost solidní zvuk, který je téměř totožný, jako u původních Cloud 2. Pokud tedy vlastníte drátovou verzi, zásadních rozdílů se bát nemusíte – osobně jsem u drátové verze maximálně vnímal větší živost.

Pro ty, kteří se s Cloud 2 nesetkali, bude popis o něco těžší. Cloud 2 Wireless přináší hlubší, ale jinak neutrální zvuk, který nijak nenechá vyniknout žádný aspekt – sluchátka jsou tak celkem vhodná pro poslech všech žánrů, pro žádný ale nejsou perfektní. Basy jsou velmi jemné, stejně tak výšky. Naštěstí se ale nedočkáte žádného plechového nebo plochého zvuku.

Recenze: Cloud 2 Wireless, klasika bez drátů
i Zdroj: Hrej.cz

HyperX samozřejmě cílí hlavně na hry, kde je recenzovaný kousek skvělý. Vše zní dostatečně čistě a Cloud 2 Wireless využijete perfektně ve všech žánrech – od kompetitivního CS:GO, akčního Battlefieldu až po atmosférický Hunt: Showdown. Vše jsem vyzkoušel a nikde jsem neměl s poslechem problém. Problém naopak nastává, když nehraje vůbec nic – sluchátka totiž trpí na šum. A bohužel nejde o ojedinělý problém, uživatelů stěžujících si na tento nešvar je celá řada, důvod úplně jasný není – dle HyperX musíme hledat problém u uživatele - kovové části sluchátek mají sloužit jako přijímač rádiového signálu na frekvenci 2,4 GHz, což je v našich domácnostech velmi obvyklá a vytížená frekvence. Dle uživatelů jde ale o špatnou konstrukci USB donglu. Šum je tlumený, při spuštění hudby i na malou hlasitost jej přebijete, při úplném tichu je ale nepříjemně slyšet.

První
Poslední
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama