QA agentura odmítá pochybení při testování Cyberpunku, lidé prý nechápou, jak proces funguje
i Zdroj: CD Projekt Red
Cyberpunk 2077 Novinka QA agentura odmítá pochybení při testování Cyberpunku, lidé prý nechápou, jak proces funguje

QA agentura odmítá pochybení při testování Cyberpunku, lidé prý nechápou, jak proces funguje

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

29. 6. 2022 15:05

K obviněním externí agentury zajišťující QA testování problematického Cyberpunku z počátku tohoto týdne se konečně vyjádřila i dotčená firma. Rumunské studio Quantic Lab se důrazně ohradilo proti nařčení, že špatně organizovanou prací a lhaním narušilo vývoj. Ředitel firmy namítl, že většina lidí vůbec nechápe, jak testování her v praxi funguje.

Reklama

  • CEO Quantic Lab odmítá pochybení při vývoji Cyberpunku
  • Lidé prý nechápou jak testování funguje a původní video je plné zavádějících informací

V pondělí jsme informovali o tom, že YouTuber s přezdívkou Upper Echelon Gamers od údajného zdroje přímo z agentury dostal důkazy, dle kterých měl Quantic Lab lhát při akceptování zakázky na testování Cyberpunk 2077 a následně různými způsoby zkomplikoval vychytávání bugů autorům z CD Projekt Red. Tato tvrzení později rozporovaly jiné anonymní zdroje, tentokrát údajně přímo z CD Projektu. Dle nich agentura neměla na odhalování zásadních chyb prakticky žádný vliv, a za tristní stav hry při vydání mohlo samotné vedení CD Projektu.

Dle whistleblowera měla QA agentura CD Projektu lhát o stavu Cyberpunku i vlastních možnostech
i Zdroj: CD Projekt / Steam

Dle whistleblowera měla QA agentura CD Projektu lhát o stavu Cyberpunku i vlastních možnostech

Polské studio CD Projekt se po více než dvou letech od vydání kontroverzního RPG Cyberpunk 2077 konečně oklepalo z vlny…

27. 6. 2022 10:02
Zdroje přímo z CD Projektu prý odmítají, že by se na kvalitě Cyberpunku výrazněji podepsala QA agentura
i Zdroj: Steam / CD Projekt Red

Zdroje přímo z CD Projektu prý odmítají, že by se na kvalitě Cyberpunku výrazněji podepsala QA agentura

Včerejší odhalení, dle kterého měla za velkými problémy při vydání Cyberpunk 2077 stát nekompetentní QA agentura, možná…

28. 6. 2022 10:58
1

Pro magazín VGC se k situaci vyjádřil CEO firmy Stefan Seicarescu. Dle jeho slov jsou obvinění mylná a jeho firma vždy postupuje maximálně otevřeně a transparentně. Problémem je prý také to, že lidé mimo obor často vůbec nerozumí tomu, jak herní testování funguje, což dle Seicaresca platí i pro autora zmíněného videa, které je plné nepřesností a mystifikuje diváka.

Ve svém prohlášení upozorňuje na to, že velké firmy obvykle spolupracují s větším množstvím externích studií, a i když nemůže být konkrétní, protože jsou firmy vždy vázány přísnými smlouvami o mlčenlivosti, nepřímo tak naznačuje, že by mohla pochybit jiná firma. Také prohlásil, že Quantic Lab zaměstnává přes 400 zaměstnanců v třech různých pobočkách napříč Rumunskem a ročně se podílí na stovkách projektů.

V komentáři nicméně přímo nevyvrací některá dílčí obvinění z videa. Sice v zásadě odmítá, že by firma lhala CD Projektu, například ale nevyvrací, že docházelo k odesílání většího množství nedůležitých nalezených chyb.

Samotný CD Projekt Red odmítl kauzu jakkoliv komentovat.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama