Psychonauts 2 se dočkal vlastního dokumentu o vývoji hry. Ve 34 dílech se můžete podívat na strasti i radosti studia Double Fine
i Zdroj: Double Fine Productions
Psychonauts 2 Novinka Psychonauts 2 se dočkal vlastního dokumentu o vývoji hry. Ve 34 dílech se můžete podívat na strasti i radosti studia Double Fine

Psychonauts 2 se dočkal vlastního dokumentu o vývoji hry. Ve 34 dílech se můžete podívat na strasti i radosti studia Double Fine

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

11. 2. 2023 07:40

Pokud si pamatujete na dokumentární projekty, které rekapitulovali vývoj her, jako byl God of War (2018) nebo třeba Kingdoms Come, můžete se těšit z toho, že podobnou péči dostane i dítko studia Double Fine. Vývojářský tým, jehož zakladatel byl čerstvě vybrán do herní síně slávy, se spojili s 2 Player Productions, aby vydal PsychOdyssey – dokumentární seriál o 34 epizodách sledující vývoj Psychonauts 2.

Reklama

  • Psychonauts 2 se dočkal vlastního dokumentární seriál o vývoji hry
  • Již dostupný projekt PsychOdyssey čítá 34 epizod a je zcela zdarma

V případě, že vás myšlenka dokumentu zaujala natolik, že ho chcete sami vidět, hodí se informace, že celá série je už nyní zadarmo dostupná na YouTube kanálu studia Double Fine. Jednotlivé epizody, které zde najdete, se liší ve stopáži i obsahu. Některé díly mají jen něco okolo 20 minut, takže jich potenciálně stihnete více, zatímco jiné, jako je „The Amnesia Fortnight Movie“, se rozsahem blíží až délce filmu a jdou více pod povrch. 

S ohledem na to je pak tedy již poměrně zřejmé, že série jako celek tvoří jakousi sbírku všeho zásadního, co se ve studiu stalo. Ve svém záběru tak vedle chvil radosti tvoří obsah i četné neúspěchy, které provázely tvorbu pokračování slavné hry nebo potíže spojené s odklady.

Pokud jde o 2 Player Productions, jež se do nahrávání pustilo, není na škodu zde uvést, že nešlo o první dokument, které má na kontě. Z těch známějších lze např. jmenovat herní seriál k adventuře Broken Age od studia Double Fine (tzv. Double Fine Adventure!), následně pohled do zákulisí vývoje Uncharted 3 (tzv. Uncharted 3: Drake's Deception – Reveal) a nakonec dokument na počest vzniku Minecraftu (tzv. Minecraft: The Story of Mojang). 

Mimo těchto nyní již čtyř dokumentů o specifických hrách je studio zodpovědné také za tvorbu dvou větších jinak zaměřených projektů. Prvním je dokumentární série věnovaná videohernímu komiksu Penny Arcade (skrze první řadu Penny Arcade: The Series) a tím druhým je hudební dokument Reformat the Planet.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama