První sezóna seriálu The Last of Us mohla končit ještě depresivnější závěrečnou scénou
i Zdroj: HBO
Novinka První sezóna seriálu The Last of Us mohla končit ještě depresivnější závěrečnou scénou

První sezóna seriálu The Last of Us mohla končit ještě depresivnější závěrečnou scénou

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

16. 3. 2023 09:24

Nedělní finále první části seriálové adaptace postapokalyptické akce The Last of Us zůstalo věrné herní předloze a přineslo šokující závěr putování Joela a Ellie. Showrunner seriálu Craig Mazin ale magazínu CQ naznačil, že bylo ve hře i alternativní zakončení, které bylo ještě depresivnější než to, které jsme nakonec na obrazovkách viděli.

Reklama

  • Craig Mazin prozradil, jak také mohla končit první série seriálu The Last of Us

Následující řádky pochopitelně obsahují velmi významné spoilery.

Stejně jako ve hře se při putování do Salt Lake City Joel rozhodne neobětovat Ellie v zájmu možného nalezení obrany proti houbám cordyceps, v amoku brutálně pozabíjí velkou část osazenstva nemocnice Světlušek a Ellie v bezvědomí odváží zpátky za svým bratrem do komunity v Jakcsonu.

Závěrečné scény ukazují, že Ellie po probuzení z umělého spánku příliš nevěří Joelově pohádce o napadení nájezdníky. Nakonec ho donutí přísahat, že jsou jeho slova pravdivá a příběh tak končí v rámci možností optimisticky.

Podle Mazina ale existoval i alternativní konec, ve kterém oba hrdinové mlčky kráčí do Jacksonu a je mezi nimi cítit silné napětí. Joel má sice slibovat, že “společně najdou něco nového za co bojovat”, Ellie ale reaguje jen nepřítomným souhlasem. Scéna tak měla ukazovat, že traumatickými událostmi a Joelovou lží vznikla mezi dvojicí hluboká propast, důležitá pro události další série.

"S touhle změnou si spíše pohrával náš režisér Ali Abbasi. Napadlo ho, že bychom mohli zahrnout trochu delší, smutnější verzi, kdy Ellie řekne: 'Dobře', a pak se otočí a odejde. A Joel se za ní dívá. Vidíme je, jak jdou, ne úplně spolu, ale odděleně, dolů k Jacksonu. Dlouhá scéna pak končí zatmívačkou. Bylo na tom něco krásného," popisuje původní plán Mazin.

Žádné speciální efekty. V seriálu The Last of Us si zahrála skutečná žirafa a opuštěná nemocnice
i Zdroj: HBO / Tisková zpráva

Žádné speciální efekty. V seriálu The Last of Us si zahrála skutečná žirafa a opuštěná nemocnice

V závěrečné epizodě první sezóny seriálové adaptace postapokalyptické akce The Last of Us se objevila jedna z…

14. 3. 2023 09:45

Nakonec se ale autoři rozhodli držet pevněji herní předlohy a zároveň více lákat diváky na chystané pokračování otevřenějším koncem.

Nyní nezbývá než čekat na slibovanou druhou sérii.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama