První recenze seriálového Halo jsou rozpačité, o vyložený průšvih ale také nejde
i Zdroj: Paramount / Rob Keyes
Halo Novinka První recenze seriálového Halo jsou rozpačité, o vyložený průšvih ale také nejde

První recenze seriálového Halo jsou rozpačité, o vyložený průšvih ale také nejde

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

15. 3. 2022 13:35

Mílovými kroky se blíží premiéra seriálové adaptace sci-fi ságy Halo. Master Chief ztvárněný Pablem Schreiberem se v prvních epizodách představil vybraným kritikům, už nyní tedy ze světa přicházejí první reakce. Jak se Halo od Paramountu dle expertů povedlo?

Reklama

  • Kritici mohli vidět první dvě epizody seriálu Halo
  • Recenze nejsou nadšené, o odpad ale také nejde
  • Nezaujal příběh, efekty a adaptace jako taková
  • Solidní jsou prý postavy nebo práce s kamerou

Zatím lze říci, že to není žádná sláva. Na agregátoru Metacritic má zatím seriál jen velmi mírně nadpůrměrné hodnocení 62, většina recenzí je navíc spíše smíšená (tedy “žlutá”). Na webu Rottentomatoes zatím seriál drží téměř shodných 61 % pozitivních hodnocení od kritiků.

Negativní odezva se často snáší na nepříliš přesvědčivý příběh. Ten prý nenabízí moc zajímavých momentů a zatím se spíše snaží vybudovat pozadí, na kterém by chtěl vyprávět základní zápletku. Obecně se kritici shodují na tom, že Halo moc nevystupuje z davu dalších podobných seriálů, které nabízejí současné streamovací služby. Recenze také naznačují, že budou diváci bez vztahu k herní předloze zmatení a seriál si příliš neužijí.

Rozporuplně hodnocená je celková produkce. Na seriálu je prý znát tučný rozpočet, ve výsledku ale efekty nejsou kdovíjak dechberoucí a opět se Halo nedokáže příliš odlišit od konkurence. Herní magazín Polygon také uvádí, že Halo není příliš věrná adaptace, respektive působí jako by “ji adaptoval někdo, kdo si zahrál pár misí kdysi dávno, když byl na vysoké”. 

Recenze Collideru nebo IGN poukazují na to, že sice Halo nevymýšlí a nepřináší nic převratného, jako takové ale funguje obstojně.

Seriál Halo přepíše historii, ukáže obličej Master Chiefa. Prý aby byl hrdina bližší divákům
i Zdroj: Hrej.cz

Seriál Halo přepíše historii, ukáže obličej Master Chiefa. Prý aby byl hrdina bližší divákům

Studio Paramount už 24. března uvede seriálovou adaptaci populární sci-fi ságy Halo. Seriál se dle prvních trailerů rýsuje…

21. 2. 2022 13:00
2

Pozitivní reakce přicházejí na zpracování hlavních postav, kreativní práci s kamerou a solidní ztvárnění svérázného sci-fi vesmíru plného byrokracie a zkorumpované armády.

O kvalitách seriálu se budeme na vlastní kůži moct přesvědčit 24. března, kdy vychází první epizoda. Další pak budou přicházet s klasickým týdenním odstupem. Halo dorazí na streamovací službu Paramount+, která však není oficiálně dostupná v České republice. Nahradit jí má plánovaná platforma SkyShowtime, o jejím spuštění ale neznáme žádné podrobnosti. Provozovatel jen uvedl, že by k němu mělo dojít do konce letošního roku.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama