První Quake se k 25. narozeninám dočkal vydání remasteru. Obsahuje kooperaci i lepší grafiku
i Zdroj: Hrej.cz
Quake Novinka První Quake se k 25. narozeninám dočkal vydání remasteru. Obsahuje kooperaci i lepší grafiku

První Quake se k 25. narozeninám dočkal vydání remasteru. Obsahuje kooperaci i lepší grafiku

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

20. 8. 2021 07:40

Zvěsti o přípravě předělávky prvního dílu Quake se v podvečer úvodního dne QuakeConu nakonec potvrdily. Původní hra od kouzelníků z id Software se po 25 letech znovu objevuje v remasterované podobě. Její návrat z říše legend je nicméně speciální i z jiného důvodu. Vedle aktu oznámení bylo totiž ohlášeno, že hra rovnou i vychází, a to na PC, Switch i další dostupné konzole.

Reklama

  • Bethesda v rámci letošního QuakeConu odhalila a rovnou i vydala remaster akce Quake
  • Předělávka od studia Night Dive je v aktualizovaném vydání dostupná na PC i konzolích

Quake (bez jakékoli dalšího podtitulu) vyšel za 10 dolarů včerejším dnem nativně na PC, PS4, Switch a Xbox One a zpětně kompatibilní cestou i na Xbox Series a PS5. Jste-li navíc jedním z 23 milionů aktivních předplatitelů Game Passu můžete hru vyzkoušet i v rámci něj, a to jak na Xboxu, tak PC. Kromě prvního dílů se zde navíc od čtvrtka (tentokrát pouze v PC Game Passu) objevila i původní verze jeho následovníků, Quake II a Quake Arena.

Remaster napříč platformami přináší aktualizované rozlišení až do 4K, podporu širokoúhlých monitorů, vylepšení modelů postav a světa, dynamické nasvícení a vyhlazování hran. Co se týče přímého updatu pro aktuální konzolovou generaci, zde je v dohledné době naplánováno dodání bezplatné aktualizace, jež zpřístupní nativní 4k a 120 Hz. Vývojáři v neposlední řadě zmiňují, že fanoušci původního vzhledu mohou každou z novějších položek grafického nastavení individuálně vypnout.

Nad rámec modernizace vizuálu a souběžného ponechání původního soundtracku byl originál z roku 1996 také obohacen o možnost lokální i online kooperace až pro 4 hráče. Ta umožňuje (i v rámci split-screenu) projití původní singleplayerové kampaně včetně navazujících rozšíření, stejně jako dvojice dodatků, které pro potřebu remasteru přichystali autoři Wolfensteina ze studia MachineGames. Kromě nich se můžete i na konzolích připravit na stahování oficiálních modifikací a nezpoplatněné povýšení na remaster, řadíte-li se mezi PC hráče vlastnící originál na Steamu či Bethesda Launcheru.

Z hlediska kompetitivního multiplayeru vychází hra vstříc modernímu trendu. K dispozici je cross-platform multiplayer, vyšší počet map a již zmíněná podpora split-screenu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama