První gameplay trailer NHL 22 představuje další novinky. Jak vypadá letošní hokej v akci?
i Zdroj: Hrej.cz
NHL 22 Novinka První gameplay trailer NHL 22 představuje další novinky. Jak vypadá letošní hokej v akci?

První gameplay trailer NHL 22 představuje další novinky. Jak vypadá letošní hokej v akci?

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

26. 8. 2021 17:34

Společnost EA Sports přinesla první komplexnější gameplay trailer letošního ročníku virtuálního hokeje NHL 22. Ve videu ukazuje novinky, zaměřuje se především na možnosti enginu Frostbite, novou fyziku hokejek, systém charakteru hvězdných hráčů X-Factor a nové možnosti grafického rozhraní se simulovanou augmentovanou realitou.

Reklama

  • Gameplay video představuje novinky v NHL 22
  • Zaměřuje se na Frostbite, X-Factor, fyziku hokejek a nové uživatelské rozhraní
  • Dvojí nárok bude dostupný jen v nejdražší edici

S využitím enginu Frostbite, na kterém už nějaký ten pátek běží sourozenecké série FIFA a Madden, autoři slibují výrazně autentičtější podání hokeje. Ať už jde o detaily na vybavení hráčů, uvěřitelnější obličeje, detailně zpracované stadiony, HD kluziště s 3D zpracováním (například bychom se měli dočkat efektů kapek a ledu na “čočce kamery”, při smýkání bruslí) nebo nový systém nasvícení, který by měl sjedonocovat lesk všech materiálů na obrazovce. To přináší například výpočet odrazů dění v plexisklech nebo dynamické změny lesku kluziště v závislosti na jeho opotřebení.

Zmínku si samozřejmě vysloužil i nový klub ze Seattlu. Tyrkysoví Krakens se pyšní především svatostánkem Climate Pledge Arena, který v sérii slaví (logicky) premiéru.

Video dále rozvádí dříve prezentovaný systém Superstar X-Factor, který by měl ještě více akcentovat vliv a schopnosti hvězdných hráčů na hřišti. Jednotlivé hvězdy, jmenovitě například titulní útočník Auston Matthews, díky novým modifikátorům pro jednotlivé aspekty hry budou mít v rukávu skrytá esa pro geniální finální nahrávky, překonávání brankářů nebo naopak zázračné zákroky. Otázkou zůstává, jak moc budou efekty viditelné při hře jako takové.

Zajímavě vypadá přepracovaný fyzikální model hokejek. Ten byl v uplynulých ročnících značně nevyzpytatelný a často tak úplně nekalkuloval s hmotou ostatních předmětů na hřišti (bariér, těl hráčů nebo ostatních hokejek). Nově by měla hra počítat s kontaktem na všech frontách, hráči tedy budou hole soupeřů odstrkávat, v soubojích se bude o kotouč pořádně sekat a pro úspěšný obranný zákrok bude nutné zaujmout správnou pozici, jinak se soupeř svalí k zemi jako kuželka a na obránce čeká dvouminutový trest.

Posledním klíčovým tématem je nový systém uživatelského rozhraní augmentované reality. To by mělo zajistit efektnější a přehlednější podání informací přímo z ledu. To platí jak pro čistě herní informace, tedy o využití speciálních schopností, plnění výzev nebo přičítání zkušenostních bodů, tak i pro zápasové statistiky. Jak vypadá v praxi se můžete přesvědčit ve videu.

NHL 22 vychází na Xbox One, Xbox Series, PlayStation 4 a PlayStation 5 už 15. října. Majitelé dražší X-Factor edice budou mít k dispozici nabídku tzv. Dvojího nároku, budou tedy moci hrát na obou generacích konzolí a přenášet mezi nimi, v rámci jedné rodiny konzolí, pokrok v režimu HUT (v žádném jiném není tato možnost dostupná). Tato možnost bude zpřístupněna v prosinci. Ve hře nebude dostupný žádný crossplay a striktně oddělené budou i trhy s předměty na všech čtyřech platformách.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama