První BioShock vyšel před 15 lety, vydavatel výročí oslavil na Twitteru
i Zdroj: Take-Two
BioShock Novinka První BioShock vyšel před 15 lety, vydavatel výročí oslavil na Twitteru

První BioShock vyšel před 15 lety, vydavatel výročí oslavil na Twitteru

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

22. 8. 2022 08:49

Téměř na den přesně před patnácti lety, konkrétně 21. srpna 2007, vyšel v severní Americe první BioShock. Do Evropy se sice podíval až o tři dny později a na svou verzi si museli více než rok počkat majitelé PlayStationu 3, BioShock ale i tak doslova ovládal jinak obrovsky silný herní rok. Ostatně ve stejné době vycházelo první Crysis, Call of Duty 4: Modern Warfare, Super Mario Galaxy nebo Portal.

Reklama

  • BioShocku je už 15 let
  • Vydavatel i fanoušci na hru vzpomínají na sociálních sítích

Na první putování do podmořské metropole Rapture, stejně jako na další dva mírně odlišné díly, vzpomínají na sociálních sítích fanoušci, platformy i samotné vydavatelství 2K, pod jehož záštitou hra vyšla. 2K tak na čas změnilo identitu svého Twitteru a hráčům nabízí soutěž o vůbec poslední unikátní sošku Big Daddyho, ikonického protivníka série.

Na hru se ale vzpomíná ve velkém, a to tak, že byl chvíli hashtag #BioShock15 trendující zmínkou. Fanoušci sdílí své kresby, cosplaye i příběhy. Kromě Big Daddyho a hlavního záporáka Andrewa Ryana se evidentně velké popularitě stále těší i Elizabeth ze zatím posledního pokračování BioShock Infinite. 

Série má přitom i druhý díl, který vyšel v roce 2010. V něm si hráči vyzkoušeli přímo roli Big Daddyho, na úspěch jedničky se ale ani zdaleka navázat nepodařilo a dvojka dodnes stojí tak trochu v ústraní. Až v roce 2013 sérii opět vrátilo do popředí zájmu Infinite s novým, nebeským městem Columbia.

Studio Cloud Chamber v současnosti pracuje na dalším pokračování série, tentokrát již bez přispění Irrational Games a původního designéra Kena Levina. Odkaz jedničky ale žije dál.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama