První Amnesia se nově může pochlubit podporou Steam Workshopu. Modifikace do hry můžete nyní stahovat na pár kliknutí
i Zdroj: Frictional Games
Amnesia: The Dark Descent Novinka První Amnesia se nově může pochlubit podporou Steam Workshopu. Modifikace do hry můžete nyní stahovat na pár kliknutí

První Amnesia se nově může pochlubit podporou Steam Workshopu. Modifikace do hry můžete nyní stahovat na pár kliknutí

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

4. 6. 2023 08:10

Dlouhých třináct let po vydání titulu, které pomohl zpopularizovat žánr hororů, přichází milé překvapení pro hráče původní Amnesie. Společnost Frictional Games, která za hrou stojí, překvapivě oznámila, že do hry přidává podporu Steam Workshop, a to jen čtyři dny před tím, než dojde na vydání nejnovějšího dílu s podtitulem The Bunker. Titul si tak můžete řadu roků po vydání užít na Steamu i skrze snadno stažitelné mody.

Reklama

  • Amnesia: The Dark Descent dostala nečekaně podporu Steam Workshopu
  • Pokud si tedy chcete stáhnout modifikace, ale zároveň nechcete pracovat se soubory, stačí jen navštívit nabídku Steamu a zakliknout, kterou chcete

„Jsme si dobře vědomi (a sami dlouho obdivujeme) nespočtu modů a vlastních příběhů vytvořených v průběhu let," napsala společnost Frictional ve svém oznámení. „A nyní jsme konečně zajistili, abyste je mohli bez problémů publikovat a instalovat prostřednictvím služby Steam."

Společnost byla k modifikacím obecně vstřícná již v minulosti. Volně zpřístupnila kupříkladu komunitní nástroje pro tvorbu vlastních úrovní pro svůj engine HPL a přímo v nabídce hry nabídla také možnost "vlastní příběh", díky níž je přístup k uživatelským kampaním hračkou. Dříve bylo možné tyto mody nicméně najít především na serverech třetích stran jako ModDB a NexusMods, což trochu omezovalo viditelnost jejich. Nyní ovšem existuje i přímější cesta, kterou si užijí jak sváteční hráči, tak i autoři.

Jak ostatně už dříve doložila celá plejáda her, zejména od Bethesdy nebo Valve, kompatibilita se Steam Workshop nabízí vždy vítaná, neboť po uživateli nežádá žádnou manipulaci souborů, ale pouze potvrzení pár políček. Obzvlášť zajímavá je rovněž zmíněná pocta modům. Jak totiž Frictional Games dávají najevo, v průběhu let vznikla nepřeberná řada modifikací, které hru proslavili, od drobných úprav až po kompletní předělávky. Takže ať už chcete level podle Dark Souls, Silent Hillu nebo něčeho jiného, pravděpodobně najdete více voleb připravených splnit přesně vaše přání.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama