Project CARS 2 mizí ze Steamu, ukazuje narůstající problém závodních titulů
i Zdroj: Steam / Project CARS 2
Project CARS 2 Novinka Project CARS 2 mizí ze Steamu, ukazuje narůstající problém závodních titulů

Project CARS 2 mizí ze Steamu, ukazuje narůstající problém závodních titulů

Petr Jan Berka

Petr Jan Berka

23. 9. 2022 08:19

Pokud váháte nad koupí Project CARS 2, volba se vám právě usnadnila. Druhý díl známé závodní série není od předvčerejška možné na Steamu pořídit. Důvod je stejný, jako u nedávno stažené Forzy Motorsport 7 z Game Passu. Ve hře se objevují licencovaná auta a tratě.

Reklama

  • Project CARS 2 od včerejška není dostupný ke koupi na Steamu
  • Některým modelům aut a tratí vypršela licence
  • Tvůrci se zatím nevyjádřili, zda se pokusí hru zachránit

Samozřejmě nejde o obsah, jako takový. Problém nastává, pokud vývojářům vyprší licence na vyzobrazování aut a tratí. Vydavatel pak nemůže legálně prodávat titul s nelicencovanými součástmi. Tento problém lze vyřešit třemi způsoby. Buď se licence prodlouží, což by nadále zajistilo realistický zážitek, nebo se nelicencované produkty budou muset pro nově příchozí hráče omezit. Třetí, aktuální možností je hru zkrátka přestat prodávat.

Vzhledem k tomu, že je Project CARS 2 ze značné části založeno na online interakcích mezi hráči, není úplně možné, aby byli nově příchozí znevýhodňováni mnohem menším výběrem. Zatím se tvůrci, Slightly Mad Studios, nevyjádřili, jestli se pokusí hru znovu zpřístupnit nováčkům. Šance na nové licence jsou však mizivé. Již nějakou dobu mají totiž hráči k dispozici pokračování v podobě Project CARS 3. To sice výrazně arkádovějším pojetím budí značné kontroverze v komunitě, jako argument proti opětovnému uvedení předchozího dílu to ale stačí. Kromě toho není jasné, jestli by se vůbec nové licence vyplatily.

Hru v této době není možné přes Steam koupit, stále ale lze využít aktivaci kódem. Ty se zpravidla vyskytují na šedém trhu a i tam mizí závratnou rychlostí. K tomu je potřeba zároveň přičíst risk, který s šedými trhy přichází.

Celý problém taky poukazuje na relativně krátkou životnost závodních her. Jelikož je valná většině jejich obsahu postavená na licencích, musíme počítat s pěti lety hraní a pak se přesunout dál? Doufejme, že takové osudy uvidíme jen zřídka.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama