Program PlayStation Stars bude v Evropě spuštěn 13. října. V Japonsku přinese kontroverzní prvek
i Zdroj: Sony / PlayStation
Novinka Program PlayStation Stars bude v Evropě spuštěn 13. října. V Japonsku přinese kontroverzní prvek

Program PlayStation Stars bude v Evropě spuštěn 13. října. V Japonsku přinese kontroverzní prvek

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

29. 9. 2022 12:39

Společnost PlayStation oznámila, že bude nový systém odměn PlayStation Stars spuštěn 13. října. Toto datum platí pro evropský trh včetně České republiky a Slovenska. V Asii startuje už dnes. Zároveň ale vyšlo najevo, že minimálně v Japonsku bude úroveň ovlivňovat to, jaké se dočkáte uživatelské podpory.

Reklama

  • PlayStation Stars budou v Evropě fungovat od 13. října
  • V Japonsku úroveň hráče ovlivňuje, jak se mu věnuje uživatelská podpora

Nedávno představený program spočívá v tom, že hráči za plnění předem daných herních cílů získávají odměny. Cíle se pohybují od pravidelného hraní až po získávání konkrétních trofejí nebo prvenství v platinování her v rámci dané země nebo regionu. Jednou z prvních speciálních výzev je Hit Play/1994, v rámci které mají hráči na základě hudební ukázky spustit konkrétní tituly a získat tak malé odměny.

Ty se dělí na body loajality a sběratelské předměty. Body lze následně přeměnit na finance ve virtuální peněžence, herní doplňky nebo přímo položky z obchodu. Sběratelské předměty budou virtuální odměny, které si můžete prohlížet ve speciálním rozhraní a vystavovat v mobilní aplikaci PlayStation. Tam se s vlastní výstavkou můžete i pochlubit kamarádům.

V závislosti na tom, jak moc sbíráte trofeje a nakupujete v obchodě PlayStation pak budete stoupat v systému úrovní. Ty budou celkem čtyři. Server VGC upozornil na to, že minimálně v Japonsku dostanou hráči na nejvyšší úrovni přednost při komunikaci s uživatelskou podporou, což je na sociálních sítích ostře kritizováno. Pro informaci, na čtvrtou úroveň účtu dosáhnete, pokud si koupíte čtyři tituly za plnou cenu a získáte 128 trofejí s označením rare. Systém tak zároveň znevýhodňuje hráče, kteří se věnují převážně jen jednomu titulu, a těch v éře her jako služba rozhodně není málo.

Zda bude podobný systém fungovat i v Evropě zatím nevíme.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama