Produkce druhé generace virtuální reality pro konzole PlayStation údajně odstartuje velmi brzy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Produkce druhé generace virtuální reality pro konzole PlayStation údajně odstartuje velmi brzy

Produkce druhé generace virtuální reality pro konzole PlayStation údajně odstartuje velmi brzy

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

4. 1. 2022 09:54

Společnost Sony začátkem minulého roku potvrdila, že již pracuje na druhé generaci virtuální reality pro konzole PlayStation. Během oznámení bylo zdůrazněno, že PSVR 2 nelze očekávat v roce 2021, další informace nyní poukazují na letošní Vánoce.

Reklama

  • Zpráva odkazuje na partnerství mezi Sony a firmou Goertek, známým dodavatelem komponentů
  • Produkce PSVR 2 by měla začít brzy
  • Do obchodů by se headset mohl dostat během příštích Vánoc

Server Xueqiu přináší zprávu poukazující na partnerství mezi Sony a firmou Goertek. Ta by se dle nového kontraktu měla postarat o dodání komponentů pro PSVR 2. Zpráva uvádí, že je již vše připraveno na zahájení výroby, k čemuž dojde co nevidět.

Nejde o žádné velké překvapení. S tímto dodavatelem už výrobce konzolí spojil síly v případě první verze headsetu a také během produkce konzole PlayStation 5. Zajímavý je fakt, že Goertek momentálně spolupracuje také na konkurenčních projektech. VR designér Brad Lynch v této souvislosti tvrdí, že se postará o Meta Cambria, silnějšího nástupce brýlí Quest 2. Navíc údajně navázal spolupráci s Applem, který rovněž chystá vlastní verzi virtuální reality. 

Vraťme se ale k Sony. Výše zmíněný dodavatel se v minulosti nechal slyšet, že pracuje s velkou japonskou společností, u níž se předpokládá, že bude chtít koncem roku 2022 vyexpedovat až dva miliony headsetů, což by sedělo na PSVR 2. To by znamenalo, že Sony plánuje uvést druhou generaci letos o Vánocích, stejná informace se objevovala v několika dalších spekulacích. Už jen zbývá počkat na oficiální potvrzení.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama