Producent filmového Sonica dostal na starost hraný celovečerák podle Pac-Mana
i Zdroj: Columbia Pictures
Novinka Producent filmového Sonica dostal na starost hraný celovečerák podle Pac-Mana

Producent filmového Sonica dostal na starost hraný celovečerák podle Pac-Mana

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

9. 8. 2022 08:10

Hraná filmová adaptace Pac-Mana je podle renomovaného magazínu The Hollywood Reporter v současné době ve vývoji. Hříčka původně vyvinutá společností Namco (později Bandai Namco) vznikla jako automatová hra Puck Man, která se na Pac-Mana přejmenovala pro její severoamerické vydání v roce 1980 (za změnou označení stála obava vydavatele z posměšků plynoucích z nahrazení písmena P za písmeno F). Ani nahrazení názvu nicméně hře neubralo na zájmu, naopak. Rychle narostla na popularitě a kromě dalších regionů byla později portována i na domácí konzole, včetně Intellivision nebo Atari 2600.

Reklama

  • Pac-Man se má znovu podívat do světa filmu ve vlastním dobrodružství
  • Hraná filmová adaptace má vznikat pod dohledem držitelem práv Bandai Namco a studia Lightbeam Entertainment
  • Produkci má na starost producent nedávného filmu Ježek Sonic pro společnost Sega

Podle The Hollywood Reporter dostane Pac-Man hranou adaptaci pro velké plátno založenou na nápadu Chucka Williamse, producenta filmové adaptace Ježka Sonica od Segy. Film pocházející od Bandai Namco bude Williamsem produkován spolu s jeho společností Lightbeam Entertainment a studiem Wayfarer. Druhá zmíněná společnost, která u nás zatím není příliš známá, nedávno obdržela rozsáhlou investici do svého rozvoje. Ve svém repertoáru nicméně zatím drží pouze emotivní drama Clouds, přičemž připravuje i The Senior, drama z prostředí fotbalu, a komediální drama Empire Waist.

Pokud jde o postavu Pac-Mana, je všeobecně známo, že chystaný film nebude pro jeho maličkost značit první návštěvu světa filmu. Kromě toho, že v průběhu let ukojil svůj apetit v hlavní roli animovaných seriálů Pac-Man (1982–1983) a Pac-Man and the Ghostly Adventures (2013), byl Pac-Man k vidění i jako vtipná vložka pár filmů. Dvojicí takových snímků se ukázal třeba Raubíř Ralf (2012) a Pixely (2015) nebo Strážci Galaxie Vol. 2 (2017).

Pac-Man World Re-PAC se předvádí v prvních záběrech ze hry
i Zdroj: Bandai Namco

Pac-Man World Re-PAC se předvádí v prvních záběrech ze hry

Jen tak někdo zřejmě nečekal, že se Bandai Namco vydá do historie a posvětí remake 3D plošinovky s Pac-Manem. Krátce po…

5. 7. 2022 10:23

Bandai Namco, které práva vlastní, se značkou taktéž více nakládá i ve světě her: Během uplynulých měsíců vydalo Pac-Man Museum+ coby soubor 14 her napříč historií série a ohlásilo taktéž Pac-Man World Re-Pac – modernizovanou verzi klasické plošinovky vydané pro první PlayStation v roce 1999.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama