Příští rok nevyjde nové Call of Duty, tvrdí Schreier. Activision hru údajně odloží na rok 2024
i Zdroj: Hrej.cz
Call of Duty Novinka Příští rok nevyjde nové Call of Duty, tvrdí Schreier. Activision hru údajně odloží na rok 2024

Příští rok nevyjde nové Call of Duty, tvrdí Schreier. Activision hru údajně odloží na rok 2024

Radek Raudenský

Radek Raudenský

23. 2. 2022 09:10

Spekulace ohledně odkladu přespříštího Call of Duty, o kterých jsme slyšeli před měsícem, jsou potvrzeny, alespoň podle Jasona Schreiera. Skrze magazín Bloomberg informuje o tom, že se manažeři Activisionu rozhodli odložit vydání Call of Duty pro rok 2023 na rok 2024. Pokud se informace potvrdí, půjde o první absenci populární akční série od roku 2005.

Reklama

  • Jason Schreier tvrdí, že Activision odloží Call of Duty plánované pro příští rok
  • Stalo by se tak poprvé od roku 2005, odkdy hra vychází každoročně
  • Důvodem jsou slabé prodeje Vanguardu

Nové plány se nijak nedotknou nového dílu plánovaného pro letošní rok. Ten má stále vyjít, stejně tak se počítá s další iterací Warzone. Vše se tedy týká nového projektu, na němž pracuje studio Treyarch. Ona mezera ale nevyjde naprázdno, kromě již zmíněného pokračování battle royale segmentu se plánuje dvouroční podpora pro letošní díl a taktéž zatím neznámý free-to-play titul. 

Důvod? Za rozhodnutím údajně nestojí Microsoft, obě společnosti jsou stále nezávislé, a to do doby, než akvizice doběhne. Schreier tvrdí, že byl odklad zapříčiněn velice špatnými výsledky Call of Duty: Vanguard, které ani zdaleka nesplnilo očekávání. Vedení si myslí, že hry na sobě navzájem kanibalizují.

Další informace a dojmy přinesl také insider Tom Henderson. Dle jeho slov se díky odkladu dočkáme dodělané a čistě next-genové hry, zároveň se ukazuje, že má Activision v letošní díl od Infinity Ward velkou důvěru. CharlieIntel zase tvrdí, že vedení studia nikdy necítilo potřebu měnit systém vydávání, jelikož každý díl vydělal miliardu dolarů během několika týdnů, tedy kromě nejnovějšího Call of Duty: Vanguard.

Konec letité tradice? Vedení Activision zvažuje vydávání Call of Duty v dvouletém cyklu
i Zdroj: Hrej.cz

Konec letité tradice? Vedení Activision zvažuje vydávání Call of Duty v dvouletém cyklu

Už řadu let je železnou jistotou to, že se ke konci roku dočkáme nového pokračování Call of Duty. Activision s vědomím toho,…

21. 1. 2022 13:50
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama