Příští rok by mělo vyjít druhoválečné RTS Men of War II, nabídne přepínání do pohledu první osoby a realistický boj
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Příští rok by mělo vyjít druhoválečné RTS Men of War II, nabídne přepínání do pohledu první osoby a realistický boj

Příští rok by mělo vyjít druhoválečné RTS Men of War II, nabídne přepínání do pohledu první osoby a realistický boj

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

24. 11. 2021 16:56 1

Fanoušci válečných RTS v poslední době moc možností, jak ukojit svůj hlad po strategickém boji nemají. Napravit to může nedávno oznámený třetí díl série Company of Heroes a o slovo se hlásí i ukrajinské studio Best Way, které představilo druhý díl Men of War.

Reklama

  • Studio Best Way představuje Men of War II, vyjde příští rok
  • V druhoválečném RTS máme dostat realistickou hratelnost a autentické pojetí boje
  • Umožní přepínání do pohledu první osoby
  • Nabídne méně profláklé boje na východní i západní frontě a plnou podporu modifikací

Company of Heroes nezmiňujeme náhodou, Men of War si totiž z populárních strategií bere hodně inspirace. Men of War II by ale mělo nabídnout o něco hlubší systémy boje. Server Eurogamer dostal možnost hru prozkoumat o něco hlouběji a přinesl tak pár poznatků přímo z fronty. Právě fronta bude jedním z klíčových herních prvků. Jakýsi koncept linie mezi vašimi a soupeřovými vojáky totiž definuje, jak si v boji vedete a jakou část území kontrolujete. Vedle pěchoty, min, zákopů a kulometných hnízd je nutné inteligentně využívat tanky. Ty na sebe nebudou střílet jen tak nazdařbůh, klíčové je i jejich správné postavení a trefování se.

Velmi zajímavě působí prvek, po kterém v minulosti toužil asi každý hráč strategií, totiž možnost přepnout se na chvíli do pohledu první osoby. V takovém případě vám dokonce Men of War 2 umožní ovládat danou jednotku, třeba pálit z kulometu nebo vystřelit z tanku.

Hra nabídne dvě kampaně, jednu na západní a jednu na východní frontě. Na západě se zhostíte spojeneckých vojsk, na východě zase budete hájit barvy Sovětů. Eurogamer poukazuje na to, že se autoři pokusí ukázat i méně známé bitvy a události druhé světové války. Tak jako tak se ale soustředí na autenticitu a jistou realističnost dění na obrazovce.

Men of War II vyjdou na Steamu během příštího roku a ukrajinské studio už nyní láká komunitu na plnou podporu modifikací.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama