Připravte si miniaturního obřího vesmírného křečka. Baldur's Gate 3 konečně přibližuje finální datum vydání
i Zdroj: Wizards of the Coast
Baldur's Gate 3 Novinka Připravte si miniaturního obřího vesmírného křečka. Baldur's Gate 3 konečně přibližuje finální datum vydání

Připravte si miniaturního obřího vesmírného křečka. Baldur's Gate 3 konečně přibližuje finální datum vydání

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

9. 12. 2022 08:55

Po dlouhých třech letech a zahájení předběžného přístupu se to konečně stalo. Larian Studios na přenosu The Game Awards 2022 oficiálně oznámilo, že Baldur's Gate 3 je nyní zaměřeno na srpen 2023. Nový trailer, který tuto informaci přinesl, odhalil současně několik nových překvapení – hlavně pro starší hráče. Těšit se můžeme např. na návrat legendárního Minsca a Jaheiry a možná i nějakého vesmírného křečka.

Reklama

  • Larian Stutios upřesňují okno vydání tahového RPG Baldur's Gate 3
  • Titul vyjde někdy v srpnu 2023 bez upřesnění konkrétního dne
  • K dispozice je zatím nová ukázka vyjevující návrat známých postav 

Jen pro úsměvnou poznámku, která udělá větší radost pamětníkům než nováčkům: srpen 2023 znamená, že Baldur's Gate 3 dorazí 23 let po Baldur's Gate 2, a ještě důležitěji – 25 let po Baldur's Gate. Samozřejmě, jak už jsme ale zmínili, k vidění není jen datum, ale i další aspekty. K nahlédnutí je např. i proslulé město Baldur’s Gate, taktické souboje blízké deskové předloze, různí nepřátelé (včetně červeného draka a mimika) a návrat Minsca, který z tohoto mimika vyleze. Jak se totiž ukázalo, proslulý Minsc zažíval asi podobně krušná léta jako zbytek světa. Kult unesl jeho maličkost při jedné z jeho cest a zdánlivě ho uzamkl v oživlé truhle po zbytek věků. Inu, ne všechno však trvá věčně.

Pokud si už nepamatujete, nebo jste jej nezažili, letmo připomeňme, že Minsc je asi nejznámějším společníkem Baldur's Gate. Mírně vyšinutý ranger, z daleké říše Rashemen, je mezi hráči znám svou láskou ke spravedlnosti, všemu násilí a přirozeně i obsesivním vztahem k miniaturnímu obřímu vesmírnému křečkovi Boovi (zda se vrátí i ten, je bohužel zatím hádankou; věříme však, že by na něj vývojáři nezapomněli). Pochopitelně, pokud se bavíme o postavách, které se vrací jako stíny minulosti, nemůžeme nezmínit i další návrat. Dalším, kdo tak učiní, je totiž i věhlasná Jaheira – půlelfí druidí bojovnice, která se během dob vašeho putování stala nečekanou vdovou i zdatnou válečnicí, byla  jedním z úvodních družiníků obou dílů, přičemž se vyznačovala oddaností k neutralitě, pevné vůli k životu a boji proti bezpráví (stejně jako její manžel). 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama