Připomeňte si nejzásadnější momenty z letošní E3
i Zdroj: Hrej.cz
Témata Článek Připomeňte si nejzásadnější momenty z letošní E3

Připomeňte si nejzásadnější momenty z letošní E3 | Kapitola 4

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

21. 6. 2021 10:25 1

Seznam kapitol

1. MICROSOFT 2. UBISOFT 3. NINTENDO 4. DALŠÍ ZAJÍMAVÉ PROJEKTY

Finální souhrn z letošní E3, v němž se ohlížíme za tím nejdůležitějším, co se v rámci herního svátku objevilo.

Reklama

Konferencí se v rámci herního svátku uskutečnilo mnohem více. Třeba s PC Gaming Show přišla záplava ukázek k menším počinům, na ty zajímavější v ten správný čas upozorníme v rámci tradičního novinkového servisu. Vzpomenout musíme také na Summer Game Fest v režii Geoffa Keighleyho, který letošní E3 v podstatě zahájil (souhrn z akce je taktéž připraven v samostatném článku). Některé přenosy naopak za sledování snad ani nestály, tu a tam se ale přece jen vynořily zajímavé projekty. A právě na ně se v krátkosti podíváme v poslední kapitole. 

KINGDOM COME: DELIVERANCE NA SWITCHI

Malým překvapením je Switch verze českého RPG Kingdom Come: Deliverance, byť by fanouškům daleko větší radost udělalo představení druhého dílu, jehož existence je v podstatě takovým malým veřejným tajemstvím. Port tvoří studio Saber Interactive, tomu se už podařilo na Switchi rozchodit třetího Zaklínače, s českým středověkem by si tedy mohlo poradit. 


THE LAST ORICRU

O další českou stopu se postaralo studio Gold Knights. Titul The Last Oricru jsme doposud znali pod jménem Lost Hero. RPG inspirované Dark Souls nově spoléhá také na sci-fi prvky, co se z něj nakonec vyklube se dozvíme někdy během příštího roku, právě tehdy chce tým pod vedením Pavla Strnada hru vydat.


VAMPIRE: THE MASQUERADE - BLOODHUNT

Další hra sice nepochází z českého studia, je ale zasazena do českého prostředí, konkrétně do pražských ulic. Vývojáři hodlají zkusit štěstí v žánru battle royale, přestože se mu v poslední době už nevěnuje tolik pozornosti jako kdysi. Na Bloodhunt si můžete posvítit ještě než vyjde plná verze, 2. července totiž startuje betatest.


ELDEN RING

Dlouho vyhlížený Elden Ring se opravdu objevil na Summer Game Festu, spekulace se potvrdily. Gameplay záběry nicméně část fanoušků projektu spíše zklamaly. Asi se nedá očekávat, že se výrazně změní, vydání si totiž autoři naplánovali na začátek příštího roku.

Ke hře se následně objevily doplňující detaily, potvrzeny byly online prvky, systém rychlého cestování nebo zatím největší svět, jaký kdy studio FromSoftware vytvořilo. Hidetaka Mijazaki zároveň naznačil, že půjde o mnohem přístupnější zážitek, než v případě předchozích her, nepočítá se však s možností vybrat si konkrétní obtížnost.

V souvislosti s Elden Ring je často skloňováno jméno George R.R. Martina, ten se totiž podílel na tvorbě herního světa. Jak ale prozradil v rozhovoru po představení gameplay ukázky, jeho práce je již dávno hotová, už několik let se na vývoji nepodílí.


TINY TINA’S WONDERLANDS

Gearbox zase představil novou značku Tiny Tina’s Wonderlands, fantasy spin-off od milovaných Borderlands. Ten sice z tradičního looter-shooteru přímo vychází, jak ale autoři potvrdili, užijí si ho i hráči, kteří s ním žádné zkušenosti nemají. V rámci E3 jsme se dočkali i gameplay záběrů.


JURASSIC WORLD EVOLUTION 2

Dinosauři jsou zkrátka sázkou na jistotu, obzvlášť pak v případě, kdy se mohou autoři opřít o licenci slavného filmu. Studio Frontier Developments oznámilo druhý díl tycoonu Jurassic World Evolution, který přímo naváže na dění ve snímku Jurský svět: Zánik říše. Chybět samozřejmě nesmí ani Jeff Goldblum. 


GUARDIANS OF THE GALAXY

Závěrečný výběr uzavřeme prezentací v podání Square Enix, kde jsme se dozvěděli, na čem pracuje studio Eidos Montreal. To se bude snažit vytěžit licenci od Marvelu, tentokrát skrze Guardians of the Galaxy. Autoři se soustředí na singleplayerovou kampaň, v níž se objeví všechny dobře známé postavy, důraz je kladen na humorné momenty a evidentně také na rozhodnutí.

Vývojáři po představení překvapivě oznámili, že Guardians of the Galaxy bude od prvního dne kompletní. Nechystají se žádné expanze, nepočítá se ani s prodáváním herních předmětů za mikrotransakce.


E3 je za námi. Letošní ročník jsme rozebrali také v rámci našeho hPodu, hodnocení herního svátku shodou okolností vyšlo na osmistou epizodu, u níž se pánové sešli v pěti, o kontroverzní výroky a rozporuplné emoce tedy rozhodně není nouze. A jak letošní veletrh vnímáte vy? Dejte nám vědět v komentářích.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama