Připomeňte si nejzásadnější momenty z letošní E3
i Zdroj: Hrej.cz
Témata Článek Připomeňte si nejzásadnější momenty z letošní E3

Připomeňte si nejzásadnější momenty z letošní E3 | Kapitola 3

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

21. 6. 2021 10:25 1

Seznam kapitol

1. MICROSOFT 2. UBISOFT 3. NINTENDO 4. DALŠÍ ZAJÍMAVÉ PROJEKTY

Finální souhrn z letošní E3, v němž se ohlížíme za tím nejdůležitějším, co se v rámci herního svátku objevilo.

Reklama

BREATH OF THE WILD 2 

Velká část prezentace Nintendo Direct byla věnována dění v království Hyrule. Highlightem bylo pokračování The Legend of Zelda: Breath of the Wild, v gameplay ukázce se Link pořádně proletěl. Dvojka se totiž ve značné míře odehrává ve vzdušném prostoru, kde levitují neprobádané ostrůvky. I tentokrát nebude nouze o unikátní schopnosti, zdá se, že dobré nápady autorům ještě nedošly.

Zajímavý je fakt, že stále neznáme kompletní název. Autoři vysvětlili, že podtitul i nyní výrazně odkazuje na dění ve hře, přičemž ještě nenadešel ten správný čas, aby mohl být prozrazen.

Druhý díl zatím nevzbuzuje dojem, že by se oproti jedničce výrazně posunul. Dle autorů je sice pravda, že využívají pilíře postavené v Breath of the Wild, jde však o plnohodnotné pokračování, které přinese celou řadu novinek, což podle všeho zjistíme v následujících měsících.


METROID DREAD

O malé překvapení se postaralo oznámení Metroid Dread, naděje na tuto 2D akční jízdu totiž fanoušci dávno odepsali. Samus znovu ožívá díky autorům 3DS dílu Metroid: Samus Returns. 

Objeví se i nové Amiibo figurky, s nimiž se pojí výrazný bonus přímo do hry. Samus navýší život hlavní postavy o 100 jednotek, zatímco robot E.M.M.I. zvýší maximální počet raket.

Producent Yošio Sakamoto v jednom z rozhovorů prozradil, že právě Metroid Dread završí příběhový oblouk, který protíná pět dílů série. To však ale neznamená, že by Nintendo chtělo značku odepsat. Zatím to vypadá, že si připravuje půdu pro něco nového.


NOVÝ OBSAH PRO NINTENDO SWITCH

Během prezentace byly oznámeny chystané porty pro konzoli Nintendo Switch. Potvrzeno bylo Life is Strange: True Colors i remaster prvního dílu. Skejťáky potěší Tony Hawk, který přiveze remake jedničky i dvojky. Na hybridní konzoli zamíří i první DLC pro Doom Eternal, Worms Rumble, Guardians of the Galaxy (přes cloud), chystané Just Dance, kooperační střílečka Strange Brigade a další menší hry.


GAME & WATCH

Nintendo sice avizovalo, že se Direct bude věnovat čistě hrám, i tak ale došlo na představení nového hardwaru. Bohužel se nejednalo o lepší verzi konzole Nintendo Switch, nýbrž o budík Game & Watch. Ten ukrývá první čtyři díly Zeldy a bonusovou minihru Vermin. Kompletní přehled z prezentace Nintendo Direct si můžete přečíst v samostatném článku.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama