Připomeňte si nejzásadnější momenty z letošní E3
i Zdroj: Hrej.cz
Témata Článek Připomeňte si nejzásadnější momenty z letošní E3

Připomeňte si nejzásadnější momenty z letošní E3 | Kapitola 2

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

21. 6. 2021 10:25 1

Seznam kapitol

1. MICROSOFT 2. UBISOFT 3. NINTENDO 4. DALŠÍ ZAJÍMAVÉ PROJEKTY

Finální souhrn z letošní E3, v němž se ohlížíme za tím nejdůležitějším, co se v rámci herního svátku objevilo.

Reklama

MARIO + RABBIDS: SPARKS OF HOPE

Možná i vy jste přišli o moment překvapení, když jste si ještě před začátkem konference přečetli o novinkách, které teprve měly být představeny. V případě Microsoftu a Bethesdy šlo o Starfield, úniku se ale neubránil ani Ubisoft. Na internetu se totiž objevily informace o pokračování populárního crossoveru Mario + Rabbids. Ten nás s podtitulem Sparks of Hope zve na mezigalaktickou cestu za hranice Mushroom Kingdom.

Slovíčko “populární” je na svém místě. V rámci oznámení dvojky se totiž diskutovalo o úspěchu prvního dílu. Ubisoft v odpovědi na příspěvek francouzské novinářky Chloé Woitier potvrdil, že si jedničku zahrálo přes 7,5 milionu lidí. Konkrétní čísla z prodejů sice k dispozici nejsou, i tak jde ale o jasný argument pro investici do pokračování.

Ke slovu se následně přihlásil skladatel Grant Kirkhope, který se podílel na hudbě pro Banjo-Kazooie, Donkey Kong, Yooka-Laylee nebo Perfect Dark. Pracoval i na soundtracku pro jedničku a nyní tvoří hudbu pro pokračování.


AVATAR: FRONTIERS OF PANDORA

Eso z rukávu vytáhnul samotný Yves Guillemot, když představil Avatar: Frontiers of Pandora. Hra je koncipována jako open-world adventura, v níž si zahrajeme za členy kmene Na’vi, který se zuby nehty brání agresivním kolonizátorům. 

Nový Avatar vzniká ve studiu Ubisoft Massive. To je zodpovědné třeba za The Division. Krátce po představení vyšlo najevo, že právě díky ukázce z Avatara získali důvěru Disney, které je pověřilo přípravou open-world hry ze světa Star Wars. 

Švédské studio zároveň čeká jedna zásadní změna. V nejbližších měsících by totiž mělo dojít na výměnu ředitelů, z pozice odchází David Polfeldt, jenž studiu šéfoval od roku 2009. Zatím není jasné, proč se rozhodl odejít, ani kdo ho vystřídá.


ROCKSMITH+

Neméně zajímavé bylo představení interaktivní výukové aplikace Rocksmith+. Ideální záležitost, pokud se zrovna chystáte začít s hrou na kytaru, ať už jde o akustiku, nebo elektrickou kejtru. Program využívá mobilní aplikace, zároveň bude možné připojit se napřímo kabelem. Ubisoft spoléhá na zapojení početné komunity, s níž bude obsah daleko zajímavější. A když už jsme u té hudby, je na místě zmínit tradiční další ročník Just Dance a jeho 40 nových písniček.


RAINBOW SIX EXTRACTION

Objevily se samozřejmě i tituly, o nichž jsme už nějaký čas věděli. Ještě před prezentací Ubisoft konečně rozhodl o podtitulu novinky série Rainbow Six. Nejedná se ani o Quarantine, prostor nakonec nedostal ani Parasite, autoři sáhli po označení Extraction, které podle všeho skvěle vystihuje základní myšlenku celé hry.

Tu jsme pak viděli v gameplay záběrech. Prostor byl věnován zmutovaným monstrům, ale také jednotlivým operátorům. Ti se parazitům nemohou rovnat počtem, v arzenálu mají naštěstí efektivní hračky, s jejich pomocí by nakonec eventuálně mohli vyváznout se zdravou kůží.


FAR CRY 6

Nechyběl ani šestý díl Far Cry. V traileru se představil charismatický Anton Castillo, hlavní hrdinka Dani Rojas i sympatický jezevčíček Chorizo. Gameplay ukázka pak nabídla spoustu šílené akce a další zvířata.

Ubisoft zároveň rovnou představil obsah season passu. V něm figurují záporáci z předchozích dílů - Pagan Min, Joseph Seed a také Vaas. V Become the Villain si prožijeme jejich vlastní noční můry, evidentně půjde o zábavu ve stylu nechvalně proslulých halucinogenních pasáží. Součástí season passu bude také (zřejmě remasterovaná) kopie Far Cry 3: Blood Dragon, standalone rozšíření s estetikou filmových 80. let.

Far Cry 6 navíc dle posledních zvěstí patří mezi vybrané hry, které využijí technologie FidelityFX Super Resolution od společnosti AMD. Spuštěna by měla být od 22. června.


RIDERS REPUBLIC

Naděje vzbuzuje duchovní nástupce lyžovačky Steep, s nímž se otevře svět adrenalinových sportů. V záběrech jsme viděli terénní kola, snowboardy, paraglide nebo dokonce raketové boty. Asi největší potenciál má tento sportovní kousek v multiplayeru, který je připraven spojit několik desítek hráčů do jednoho závodu. Kompletní souhrn si můžete přečíst v samostatném článku.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama