Prezident a spoluzakladatel studia za Luigi's Mansion 3 ohlašuje svůj odchod
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Prezident a spoluzakladatel studia za Luigi's Mansion 3 ohlašuje svůj odchod

Prezident a spoluzakladatel studia za Luigi's Mansion 3 ohlašuje svůj odchod

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

6. 3. 2022 11:20

Next Level Games, kteří pro Nintendo vytvořili např. Luigi's Mansion 3, se loučí s jedním ze zakladatelů studia. Douglas Tronsgard, jenž v kanadském Vancouveru zastával pozici firemního CEO a po loňské akvizici Nintendem i prezidenské křeslo, nebude tak přítomen u vydání Mario Strikers: Battle League. Svůj odchod do důchodu oznamuje po více než 20 letech v herním průmyslu.

Reklama

  • Prezident Next Level Games oznámil svůj odchod na výročí akvizice studia

Tronsgard hodlá svá další léta strávit činností, jež nebude spojena s průmyslem her, ale cestováním a užíváním si života. Za svou kariéru se účastnil vydání hned několika větších her Nintenda. Jmenovat se sluší např. Punch Out!! (Wii), Metroid Prime: Federation Force (3DS) nebo Luigi's Mansion: Dark Moon (3DS), které je u nás více známé jako Luigi’s Mansion 2.

Jak už bylo naznačeno, studio Next Level Games je po předchozí spolupráci nyní již v plném vlastnictví společnosti Nintendo. Ke koupi došlo před jedním rokem, přičemž šlo o jeden z posledních nákupů Nintenda. Tím nejaktuálnějším se stala akvizice dlouhodobého partnera SRD, jehož členové asistovali u vývoje Animal Crossing: New Horizons či Zelda: Breath of the Wild.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama