Přehledně - Jak letos vypadá E3, kdy a na co se těšit?
i Zdroj: Hrej.cz
Témata Článek Přehledně - Jak letos vypadá E3, kdy a na co se těšit?

Přehledně - Jak letos vypadá E3, kdy a na co se těšit?

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

8. 6. 2021 14:05

Stále nejvýznamnější událost herního průmyslu je za rohem. Electronic Entertainment Expo, alias E3, vypukne (svým způsobem) už ve čtvrtek a opět půjde o svátek hraní. I tentokrát má ale událost svá specifika a nebude úplně klasickou "étrojkou".

Reklama

Loni se E3 neuskutečnila vůbec, veškeré plány zhatila pandemie koronaviru a narozdíl od, například, konkurenčního Gamescomu se pořadatelská agentura ESA rozhodla celou událost odpískat úplně. I letos se na výstaviště v prosluněném Los Angeles nikdo nepodívá, celá akce se odehraje v prostředí internetu. Novináři i fanoušci mají místo toho přístup do virtuálních prostorů s vlastním formátem “stánků”. Už teď vám ale můžu prozradit, že není moc o co stát. To nejzajímavější stejně budete sledovat vy, společně s námi. Na co se tedy letos těšit? (Časy jsou uvedeny v našem, středoevropském pásmu)


ČTVRTEK 10. ČERVNA

Události letošní E3 v podstatě odšpuntuje Geoff Keighley. Ten se Summer Game Festem přišel už loni, kdy šlo o náhradu právě za zrušenou E3 2020, letos pak události sekunduje. Fest jako takový potrvá celý následující měsíc, nás ale zajímá především úvodní show, která má nabídnout zhruba 30 zajímavých odhalení a novinek. Keighley celou akci koncipuje jako zábavní show, vedle informací tak uvidíme třeba hudební čísla. Těšit se máme na kapelu Weezer. Akci můžete sledovat živě na klasických kanálech, my vedle klasického zpravodajství přineseme i shrnující článek.


PÁTEK 11. ČERVNA

  • Koch Primetime Showcase (21:00)

Na E3 poprvé vyráží rakouský Koch společně se svým dceřinným labelem Deep Silver. To by ve spoustě hráčů mohlo vzbudit naděje, musíme vás ale zklamat. Neuvidíme Metro, Dead Island, TimeSplitters ani Saints Row. Na druhou stranu se tím nevylučují zajímavé informace o tvorbě Warhorse a případném pokračování Kingdom Come: Deliverance. O nejzajímavějších oznámeních se dočtete v novinkách.


SOBOTA 12. ČERVNA

  • Ubisoft Forward (21:00)

Samozřejmě se těšíme na stálici E3, francouzského giganta Ubisoft. Ten opět přiveze show, která ukáže jeho plány pro budoucí roky. Spoustu prostoru určitě dostane blížící se Far Cry 6, chystaný Rainbow Six Extraction a adrenalinové Riders Republic. Skoro jistě se také ukáže nový ročník tanečního Just Dance a aktuální projekty pro mobilní platformy a VR. Naopak je nepravděpodobná přítomnost Skull & Bones nebo nového Assassin’s Creedu a je potvrzeno, že neuvidíme žádný Division. Jako vždy ale doufáme v závěrečné překvapení. Akci budeme živě streamovat a komentovat (přenos začne tradičně o čtvrt hodiny dříve, v 20:45) a nabídneme shrnující článek.

  • Devolver Digital (22:30)

I letos se na E3 podívají naši oblíbení podivíni z Devolver Digital. Svérázný vydavatel každoročně přináší šílenou show, která částečně láká na jeho tvorbu, spíše si ale střílí ze svých kolegů a konkurence. V minulých letech jsme byli zvyklí na krev, ujeté vtípky i bizarní trailery na bizarní hry. Doufejme, že letos bude situace obdobná. Společnost mimochodem láká třeba na plánované “úniky” těsně před konferencí. Takhle se dělá marketing! Akci budeme monitorovat skrze novinky.

  • Gearbox (23:00)

Poprvé se svou vlastní show přijdou i autoři Borderlands. Už teď je prakticky jisté, že společnost oznámí úplně novou hru právě ze světa Borderlands, a zřejmě půjde o žánrový spin-off. Projektový název hry je Wonderlands, což odkazuje na dobrodružství hrdinky Tiny Tina. Také se v kuloárech spekulovalo o tahové strategii s licencí superhrdinů Marvel. Pravděpodobně vedle toho uvidíme připravované novinky týkající se třetích Borderlands. Nechme se překvapit, akci budeme sledovat skrze novinky.


NEDĚLE 13. ČERVNA

  • Xbox and Bethesda Games Showcase (19:00)

Jedním z vrcholů keynotes doprovázejících E3 bude jistě přehlídka tvorby Microsoftu a Bethesdy. Po letošní akvizici jdou obě společnosti na prkna pódia společně a snad díky tomu uvidíme strhující show. Spoustu prostoru dostane Halo Infinite, vedle toho ale není jisté skoro nic. Spekuluje se o podrobnějším představení připravovaného RPG Starfield, o Forze Motorsport ale i o oznámení nové Forzy Horizon. Vedle toho se snad dočkáme i dalších odhalení. Akci budeme streamovat a živě komentovat, opět začínáme v 18:45. Také nabídneme shrnující článek.

  • Square Enix Showcase (21:15)

Opět se objeví Square Enix, který tradičně sází na své vizuálně podmanivé adventury. S novinkou má přijít studio Eidos Montreal, autoři série Deus Ex. Uvidíme také, co se chystá do Marvel’s Avengers a kam míří série Life is Strange. Akci budeme streamovat a živě komentovat, také nabídneme shrnující článek.

  • PC Gaming Show (23:30)

Tradičně se objeví akce zaměřená na počítačové hráče. V tomto případě lze jen těžko odhadovat, co uvidíme, stejně jako loni ale půjde o porci her spíše menších rozměrů a ambicí, případně rozšíření již vydaných titulů. Akci tedy budeme sledovat jen po očku skrze novinky.

  • Warner Bros. (Bude upřesněno)

Také vydavatel Warner Bros. se ve své vlastní show objeví na E3 vůbec poprvé. Pokud ale čekáte Hogwarts Legacy, Suicide Squad nebo Gotham Knights, budete zklamáni, ani jeden z titulů se na akci nepředstaví. Společnost potvrdila, že se show zaměří především na zombie akci Back 4 Blood. Nějaké to překvapení ale zatím vyloučeno není. Věnovat se jí tedy budeme jen skrze novinky.


PONDĚLÍ 14. ČERVNA

  • Future Games Show (1:00)

Dozvukem předchozího dne, který ve střední Evropě přechází už do pondělního rána, bude Future Games Show. Ta slibuje zajímavá oznámení i novinky, i když opět čekáme spíše hry z druhého sledu. Zajímaví jsou moderátoři, během show totiž uvidíme herce Lauru Bailey a Troye Bakera, představitele Abby a Noela z The Last of Us: Part 2. O akci se dočtete v našich novinkách.

 

  • Capcom a Take Two (Bude upřesněno)

Na E3 dorazí i japonský vydavatel Capcom a americký gigant Take Two. Zatím neznáme konkrétní čas ani obsah akcí. U Capcomu bychom mohli čekat rozšiřující obsah pro Resident Evil 7 nebo snad oznámení remaku Resident Evil 4? Případně se nabízí PS5 exkluzivita Pragmata, odhalená minulý rok. Take Two jistě ukáže next-gen verzi GTA V, možná i nový obsah pro Red Dead Redemption 2, menší tituly vydávané pod labelem Private Division a kdo ví, třeba se dočkáme BioShocku 4 a GTA 6! 

Tak jako tak se na obě akce podíváme skrze novinky.


ÚTERÝ 15. ČERVNA

  • Nintendo (18:00)

Poslední den E3 patří Nintendu. To má potenciál být jedním z tahounů akce, pořád totiž čekáme na odhalení vylepšené verze Switche. To mělo přijít ještě před E3, teoreticky by tak mohl Switch Pro přijít během následujících dnů. Na akci pak uvidíme připravovaný nový obsah. Určitě uvidíme Pokémony, nový obsah pro Animal Crossing, třeba i Splatoon 3 a… dočkáme se snad konečně většího odhalení Zeldy: Breath of the Wild 2? Akci budeme streamovat a živě komentovat - začínáme v 17:45. Přineseme i shrnující článek. 


OMLUVENKY

  • EA

Letos neobvykle neuvidíme akci EA Play. Ta sice proběhne, ale až za měsíc, 22. července. Zřejmě půjde o show určenou především fanouškům sportů, čekáme první trailery pro FIFA 22 a Madden 22. O něco odvážnější a zajímavější by pak byly očekávání čtvrtého Dragon Age. Alespoň trochu s E3 lícuje odhalení nového Battlefieldu, první oficiální trailer pro “šestku” uvidíme už zítra.

  • Sony

Japonský gigant se od E3 definitivně odlepil předloni, ani letos neudělá výjimku. Novinky spojené s PlayStationem tedy během E3 neuvidíme. Budeme si muset počkat na další State of Play.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama