Předplatné Microsoftu sází v dubnu na slavnou licenci a kooperativní hraní. Do Games with Gold zamíří Peaky Blinders
i Zdroj: FuturLab
Novinka Předplatné Microsoftu sází v dubnu na slavnou licenci a kooperativní hraní. Do Games with Gold zamíří Peaky Blinders

Předplatné Microsoftu sází v dubnu na slavnou licenci a kooperativní hraní. Do Games with Gold zamíří Peaky Blinders

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

31. 3. 2023 08:00

Pokud se i po vlažných měsících stále řadíte mezi aktivní předplatitele Xbox Live Gold, potažmo nepřímé skrze ultimátní verze Game Passu, můžete se znovu podívat, jaké hry dostanete v Games with Gold. Microsoft totiž ani tentokrát neotálí a znovu hry oznamuje po boku nové nabídky PS Plus. Nicméně jak znovu vidíme, hry jsou to spíše okrajové.

Reklama

  • Hry v programu Games with Gold nabídnou v dubnu tituly Out of Space: Couch Edition a Peaky Blinders: Mastermind
  • Z března lze až do poloviny dubna také aktivovat horor Lamentum

Jak napovídá náhledový obrázek , předplatitelé služby Microsoftu si tentokrát ve svém programu budou moci vyzvednout dvě méně význačné hry, z nichž alespoň jedna má slavné jméno. Jednak jde o kooperativní strategickou hru Out of Space: Couch Edition (od 1. do 30. dubna) a dále puzzle dobrodružství Peaky Blinders: Mastermind (od 16. dubna do 15. května), které vychází z televizní show od BBC. 

Pokud jste navíc ještě nevyužili nabídky z března, i zde lze rovněž doporučit čas zužitkovat. Pakliže totiž máte volnou chvíli, můžete si v rámci předplatného ještě rychle stáhnout i Trüberbrook a válečnou strategii Sudden Strike 4 (obě do konce března) či hororovou hru Lamentum (do 15. dubna). 

Jde-li naopak o tituly, které náleží do dalšího měsíce a je na ně dost času, jejich popis je následovný. Out of Space je hra primárně určená až pro čtyři hráče, kde se jednotliví členové musí domluvit na péči o vlastní vesmírnou kocábku, kterou potřebují jednak zvelebit a jednak zbavit mimozemšťanů. Pokud budete hru hrát společně, musíte se tedy připravit na vážnou spolupráci. Jednotlivé úkony, které dostanete mít na starost, zahrnují totiž např. úklid, recyklaci nebo hubení škůdců, ale mimo jiné zahrnují i vylepšování domova, jež slouží k tvorbě msíta, jež bude jak prosperující, tak i vzhledné.

Co se týče druhého titulu, Peaky Blinders: Mastermind je na druhou stranu hra opačné sorty, a je to tedy logická singleplayerová hra, což je hezký kontrast vůči zmíněnému. Jak už totiž její název napovídá, hra je zaměřená příběhově a také inspirovaná stejnojmenným seriálem Peaky Blinders z produkce BBC (česky Gangy z Birminghamu). Pomocí vyprávění, které je ukotveno na začátku 20. století, odvypráví hra děj ještě před první řadou seriálu, a sice z pozice Thomase Shelbyho a jeho blízké rodiny. 

Skrze jednotlivé postavy, kterých bude celkem šest, budete potom rozplétat síť spiknutí a konspirací, které rodinu obklopují. Jednotlivé úkony nezahrnují totiž jen prostý návrh a realizaci různých loupeží, jak by se asi dalo očekávat, ale taktéž  řešení hádanek, jež se opírá o více postav a hrátky s časem. Použitím té správné osoby ve správný čas (což ovlivňuje přetáčení času oběma směry) je totiž kritické pro souběžné řešení hádanek, kdy vám hra dovolí koordinovat všech šest hrdinů a vyvážit jejich slabé i silné stránky.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama