Předělávka Need for Speed: Underground 2 v Unreal Engine 4 vypadá působivě
i Zdroj: 2Unreal4Underground
Need for Speed: Underground 2 Novinka Předělávka Need for Speed: Underground 2 v Unreal Engine 4 vypadá působivě

Předělávka Need for Speed: Underground 2 v Unreal Engine 4 vypadá působivě

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

9. 5. 2022 10:31

Série Need for Speed už nějaký ten pátek nezažívá své nejšťastnější období, a řada letitých fanoušků ráda vzpomíná na období, kdy vycházely asi nejúspěšnější díly Underground a Most Wanted. Jeden z nich, modder známý jako Ivan Novozhilov, se rozhodl ikonický Underground 2 předělat v moderním Unreal Engine 4. A nutno přiznat, že záběry přímo z hraní vypadají až překvapivě věrně originálu.

Reklama

  • Schopný modder předělává Need for Speed: Underground 2 do Unreal Enginu 4
  • Desetiminutová projížďka po městě vypadá velmi působivě
  • Projekt kombinuje autentické prvky s novým jízdním modelem a dalšími vylepšeními

Novozhilov se snaží o skutečně věrnou předělávku hry. Nechybí tedy grafické rozhraní i autentická původní mapa města Bayview. Nové technologie ale umožňují celou scénu výrazně zkrášlit, součástí je tedy třeba systém dynamického počasí a pochopitelně nové nasvícení. Projekt zároveň obsahuje soundtrack obou dílů Underground i následujícího Most Wanted a další zajímavé detaily.

Autor na svůj youtubový kanál nahrál zhruba desetiminutové záběry z projížďky po městě v Nissanu Skyline. Ta kromě věrného přepracování světa ukazuje naopak modernizovaný jízdní model. Auto při jízdě působí méně jako “cihla na provázku”, jak s oblibou popisuji jízdní model původní hry a je o něco živější. To platí i pro driftování, které je zatím jedním z klíčových prvků předělávky.

Na zpracování teprve čeká systém závodů, doprava ve městě, nebo třeba nesmírně populární tuning, který byl velmi důležitý pro růst popularity původní hry. Modifikaci zatím není možné stáhnout, ve srovnání se staršími videi na kanálu je ale vidět, že se autor v pracích hodně posouvá. Musíme jen doufat, že si ambicí nevšimne i vydavatelství EA a nezakročí se svými právníky…

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama