Pořídit si PS5 je teď mnohem snazší, rozhlašuje Sony. Jak je to doopravdy?
i Zdroj: Sony
Novinka Pořídit si PS5 je teď mnohem snazší, rozhlašuje Sony. Jak je to doopravdy?

Pořídit si PS5 je teď mnohem snazší, rozhlašuje Sony. Jak je to doopravdy?

Jakub Fišer

Jakub Fišer

31. 1. 2023 09:45

Sony ve svém posledním příspěvku na oficiální blogu děkuje fanouškům a slibuje, že pořídit si konzoli PlayStation 5 je od Nového roku výrazně jednodušší. Jaká je ale realita?

Reklama

  • Sony uvádí, že koupit PlayStation 5 už není tak těžké
  • Má pravdu, novou překážkou je ale hra s cenou
  • Obchodníci nabízí najmě varianty s hrou nebo druhým ovladačem, které jsou dražší

„Všem našim fanouškům: děkujeme za trpělivost, kterou jste nám věnovali, když jsme se globálně vyrovnávali s nebývalou poptávkou po konzoli PS5. Pokud si chcete PS5 zakoupit, měli byste ji nyní mnohem snadněji najít u prodejců po celém světě,“ píše Sony ve svém vyjádření na PlayStation.Blog.

Zároveň říká, že zákazníci z USA, Velké Británie, Francie, Německa, Nizozemí, Belgie a Lucemburska si mohou konzoli pořídit na oficiálním e-shopu. Zákazníci ze zbytku světa musejí spoléhat na dodávky lokálních prodejců s elektronikou.

Jak vážný problém je PlayStation 5 na výšku? Profesionální technik uklidňuje paniku
i Zdroj: Sony

Jak vážný problém je PlayStation 5 na výšku? Profesionální technik uklidňuje paniku

Minulý týden se objevila kontroverze kolem možné poruchy chladicího systému v konzoli PlayStation 5. Od té doby se mezi…

10. 1. 2023 17:35
2

A jaká situace panuje v České republice na konci ledna 2023? Konzoli skutečně je snazší pořídit, několik jednotek či maximálně nižších desítek kusů má na skladě Alza, CZC, Datart i menší obchody.

Doporučenou maloobchodní cenu za digitální či diskovou variantu ale vzal čas. K dispozici jsou v tuto chvíli jen verze v kombinaci s hrou: God of War Ragnarök, FIFA 23 a další tituly. Anebo si můžete koupit PlayStation 5 s druhým ovladačem, což opět trošičku pozvedne doporučenou cenu.

Nákup konzole tak již není takovým herkulovským úkolem, jako tomu bylo doposud. Nicméně musíte spoléhat na to, že vás to bude stát mnohem více, než bylo původně avizováno. Konzoli bez hry nebo druhého ovladače prakticky není možné sehnat.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama