Pokémonů je už více než 1000. Značka to slaví vzpomínkovým trailerem. V únoru vyjde aktualizace pro Scarlet & Violet
i Zdroj: Pokémon Company
Novinka Pokémonů je už více než 1000. Značka to slaví vzpomínkovým trailerem. V únoru vyjde aktualizace pro Scarlet & Violet

Pokémonů je už více než 1000. Značka to slaví vzpomínkovým trailerem. V únoru vyjde aktualizace pro Scarlet & Violet

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

12. 1. 2023 16:01

Mezi seriálovými a herními fanoušky určité věkové kategorie se určitě najde spoustu pamětníků, kteří znají všech 151 Pokémonů první generace. Pokud byste ale chtěli být absolutním znalcem Pokémonů dnes, museli byste z paměti vylovit hned 1008 jmen a podob. Překročení milníku značka slaví trailerem plným vzpomínek.

Reklama

  • Pokémonů je více než 1000
  • Autoři to připomínají dlouhým vzpomínkovým videem

Přes počet 1000 se Pokémoní druhy přehouply s vydáním zatím posledních titulů Scarlet & Violet, tedy s devátou generací. Symbolickým tisícím Pokémonem, respektive stvořením s identifikačním číslem 1000, je kuriózní Gholdengo (viz titulní obrázek). Toho je možné vyvinout z Gimmighoula, pokud posbíráte celkem 999 Gimmighoulských mincí.

Za 26 let od vydání původních Pokémon Red a Green jsme toho viděli opravdu hodně. Asi každý si vzpomene na #1, tedy Bulbasaura, ikonického Pikachua nebo další notoricky oblíbená stvoření jako je Eevee, Charizard, Gengar, Mew, Ratata a Caterpie. K jejich popularitě, minimálně mezi českými hráči a diváky, ostatně hodně přispěl animovaný seriál, který na přelomu tisíciletí vyvolal velkou mánii.

Zatímco první generace je téměř kultovní, Pokémoni z několika posledních už umí neznalce překvapit, především svérázným designem. Slyšeli jste někdy jména Bruxish, Palossand, Polteageist, Xurkitree, Stakataka nebo Doublade?

V roce 2019 (před vydáním Sword & Shield) na subredditu r/Pokémon proběhla anketa, do které se zapojilo přes 50 tisíc uživatelů. Zjišťovala, který je pro konkrétního uživatele ten nejoblíbenější. Absolutním vítězem se stal zmíněný Charizard. Z tehdejších zhruba osmi stovek Pokémonů jen čtyři nikdo neoznačil za nejoblíbenější. Ještě větší anketa Pokemon 2020, pořádaná přímo Nintendnem, o rok později odhalila, že je nejoblíbenější Greninja.

Studio Pokémon Company zároveň avizuje, že v únoru vyjde aktualizace 1.2 pro aktuální Scarlet & Violet. Přinese řadu bugfixů i nové hratelnostní prvky. Zatím ale neznáme žádné podrobnosti.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama