Pokémoni už vás budou díky aplikaci provázet i během spánku. Na kvalitu vašeho odpočinku dohlídne od léta Snorlax
i Zdroj: Pokémon Company
Novinka Pokémoni už vás budou díky aplikaci provázet i během spánku. Na kvalitu vašeho odpočinku dohlídne od léta Snorlax

Pokémoni už vás budou díky aplikaci provázet i během spánku. Na kvalitu vašeho odpočinku dohlídne od léta Snorlax

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

28. 2. 2023 09:20

Mobilní aplikace Pokémon Sleep, která byla oznámena už před čtyřmi lety, vyjde nakonec toto léto. Aplikace je navržena tak, aby umožnila sledovat spánkový cyklus, a tím lépe monitorovat cirkadiální rytmy. Obecně je určena hlavně pro hráče.

Reklama

  • Spánek sledující aplikace Pokémon Sleep od autorů Pokémon: Magikarp Jump vyjde letos v létě
  • Princip  bude spočívat v chytání různých druhů pokémonů podle aktuálního stádia vašeho spánkového cyklu – a to pomocí mobilu či samostatně prodávané periferie

Hra se odehrává na malém ostrově, kde spí obří Snorlax, tedy právě pokémon, který je častým spánkem vyhlášen. Hráči musí pomoci profesoru Nerolimu, který zkoumá spánek Pokémonů, přičemž s těmito tvory komunikujete sami právě tím, že spíte. V závislosti na tom, jak váš spánek aktuálně probíhá – tedy zda zrovna usínáte, zlehka pospáváte nebo už tvrdě spíte – budete přitahovat různé druhy pokémonů. Podle výkonného ředitele Pokémon Company je myšlenkou tohoto principu to, aby se hráči těšili na ranní probuzení.

Pro správnou funkci aplikace musí hráči podle vývojářů nechat své záznamové zařízení po dobu spánku na polštáři či v jeho blízkosti. Jeho akcelerometry totiž slouží k záznamu i analýze kvality vašeho spánku, a sice měřením síly a počtu spánkových pohybů, jež se poté přenáší do aplikace Pokémon Sleep. Místo toho, abyste však museli použít aplikaci přímo v mobilním zařízení, můžete si pořídit příslušenství Pokémon Go Plus+. To je ve tvaru malého Pokéballu, jež leží při spánku na povrchu vaší postele a umožní přehrávat různé ukolébavky i zvuky budíku či aktivovat funkce Pokémon Go. 

Pokémon Go Plus+, které takto aplikaci doprovodí, vyjde 14. července za cenu 55 dolarů (což je asi 1200 korun) a navazuje na tradici původního Pokémon Go Plus, který se objevil už v roce 2016.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama