Pokémon Violet je podle Metacritic nejhůře hodnocenou hrou z hlavní série
i Zdroj: Pokémon Company
Pokémon Scarlet & Violet Novinka Pokémon Violet je podle Metacritic nejhůře hodnocenou hrou z hlavní série

Pokémon Violet je podle Metacritic nejhůře hodnocenou hrou z hlavní série

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

6. 12. 2022 14:39

Nejnovější pokračování série Pokémon s podtitulem Scarlet & Violet sice slaví obrovský marketingový úspěch a část komunity je s vývojem série spokojená, ze statistického hlediska jde ale o nejhůře hodnocenou “hlavní” pokémoní hru historie. Na Metacritic už má o bod horší hodnocení než dosud nejslabší Pokémon Brilliant Diamond.

Reklama

  • Metaskóre Pokémon Violet kleslo na 72 bodů
  • Je tak nejhůře hodnocenou hrou Pokémon mimo spin-offy

Číslo postupně klesalo s tím, jak ze světa přicházely další recenze s nižšími známkami. Celková agregovaná známka od kritiků se v současnosti zastavila na úrovni 72. Uživatel twitteru s přezdívkou Pory_leeks (a posléze magazín GamesRadar+) upozornil na to, že jde o nejnižší hodnocení v rámci celé série. Dosud rekordní remake čtvrté generace Pokémon Brilliant Diamond má průměrné hodnocení o bod vyšší. Varianta Scarlet má taktéž 73 bodů.

Situace je pro tituly o to bolestivější, že jsou známky recenzentů velmi rozporuplné. Hra dostala i několik maximálních nebo téměř maximálních známek a spoustu vysoce nadprůměrných hodnocení. Řada redakcí ale naopak sáhla i po průměrných známkách a jeden započítaný kritik vydal přímo negativní recenzi. V mojí recenzi jsem hodnotil 7 body. Link naleznete níže.

Titul v době vydání trápil především tristní technický stav s nízkou snímkovou frekvencí, ošklivou grafikou a častými problémy výkonu.

Uživatelé Metacritc jsou mimochodem mnohem přísnější. Salva negativních recenzí snížila recenzi na průměr 3.5.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama