Pohyb v Assassin’s Creed Mirage má být inspirovaný tím v Unity, kontrakty zase připomínají Brotherhood
i Zdroj: Ubisoft
Assassin's Creed Mirage Novinka Pohyb v Assassin’s Creed Mirage má být inspirovaný tím v Unity, kontrakty zase připomínají Brotherhood

Pohyb v Assassin’s Creed Mirage má být inspirovaný tím v Unity, kontrakty zase připomínají Brotherhood

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

16. 9. 2022 09:07

Od připravovaného komornějšího pokračování série Assassin’s Creed s podtitulem Mirage si fanoušci slibují návrat k hratelnosti prvních dílů. Na to sázejí i samotní autoři. V rozhovoru pro arabský magazín Arab Hardware vedoucí producent Fabian Salomon potvrdil, že se autoři silně inspirovali tím, co komunita považuje za nejlepší.

Reklama
Reklama

  • Producent Assassin's Creed Mirage avizuje, že se u parkouru studio inspirovalo Unity
  • Vrací se i nájemné vraždy ve stylu Brotherhoodu a dalších starších dílů

Fanoušci se často shodují, že nejplynulejší a nejefektnější pohyb po městě z celé série nabízelo Pařížské Unity. I vzhledem k tomu, že se Mirage vrací ke konceptu menšího, ale hustě zastavěného a obydleného města, je tak příhodné na parkour z Unity navázat. Salomon v rozhovoru souhlasil s tím, že je to pro studio nejvyšší cíl. Elegantní pohyb po římsách a střechách by opět měl být jedním z klíčových prvků hry.

Tím ale inspirace nekončí. Salomon vypichuje i návrat “social stealthu”, tedy skrývání v davech, který by měl být obohacen o nové mechanismy a možnosti. Z dvojky a Brotherhoodu se zase vrátí assassinské kontrakty. Soubojový systém by měl doznat jistých změn, a i když hra běží na stejném základu jako Valhalla, Basim by měl evokovat pocit elegantního zabijáka, oproti brutálnějšímu a těžkopádnějšímu Eivorovi.

Salomon zároveň podotýká, že se hra úplně nezbaví RPG prvků. Pouze budou výrazněji potlačeny. Ubisoft ale zároveň chce ukázat, jak se z mladého učně stal mistrovský zabiják, jistého pokroku a vylepšení postavy se tedy dočkáme.

Assassin’s Creed Mirage nenabídne hratelnou současnost. Do budoucna bude jen dobrovolná
i Zdroj: Ubisoft

Assassin’s Creed Mirage nenabídne hratelnou současnost. Do budoucna bude jen dobrovolná

Jedním z nejdiskutovanějších aspektů série Assassin’s Creed je už od vydání prvního dílu jeho vazba na současnost. Ačkoliv…

12. 9. 2022 15:08

Jedna z otázek redaktora vedla k tomu, proč se hra odehrává v Bagdádu a ne tehdejším hlavním městě Samarra. Salomon vysvětluje, že je Bagdág pestřejší, architektonicky zajímavější a z hlediska plynutí Hedvábné stezky i důležitější metropole než Samarra. Později byl navíc srovnán se zemí, což značně zkomplikovalo jeho historickou rekonstrukci a studiu prostě nezbyl čas věnovat se jiným sídlům. Při hraní se ale dostaneme i do přilehlých oblastí mimo hradby města.

Assassin’s Creed Mirage vychází příští rok na Xbox One, Xbox Series, PlayStation 4, PlayStation 5 a PC.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama