Podle prvních analýz se PlayStation VR2 prodává hůře, než Sony čekalo
i Zdroj: Sony
Byznys Novinka Podle prvních analýz se PlayStation VR2 prodává hůře, než Sony čekalo

Podle prvních analýz se PlayStation VR2 prodává hůře, než Sony čekalo

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

30. 3. 2023 13:06 5

Agentura Bloomberg přinesla první odhady, podle kterých druhá generace VR brýlí PlayStationu zřejmě úplně neplní očekávání výrobce. V prvních týdnech mělo k zájemcům zamířit jen zhruba 300 tisíc headsetů. Původně se přitom pro launch počítalo se zásobou až 2 milionů konzolí.

Reklama

  • Podle analýzy trhu se za prvních pár týdnů prodalo jen zhruba 270 tisíc PlayStation VR2
  • To je nižší zájem, než očekával výrobce Sony
  • Za nízkým zájmem zřejmě stojí ekonomická krize dopadající na domácnosti

Analýza konkrétně očekává, že se do konce března prodalo 270 tisíc kusů PS VR2. Už dříve se mluvilo o tom, že společnost snížila očekávání ze zmíněných dvou milionů na zhruba milion a do konce března roku 2024 chce prodat 1,5 milionů kusů. V oficiálním prohlášení ale popřela utlumení plánů a naopak tvrdila, že o brýle registruje obrovský zájem.

Jak se hraje na PlayStation VR2 - drahá hračka, nebo dotek budoucnosti?
i Zdroj: Sony

Jak se hraje na PlayStation VR2 - drahá hračka, nebo dotek budoucnosti?

Do rukou se nám dostala nová generace virtuální reality od PlayStationu. Jde o velký skok kupředu, nebo se toho mezi…

16. 2. 2023 14:00
5

Viceprezident dat a analýz agentury IDC Francisco Jeronimo Bloombergu sdělil, že problémy pramení hlavně se současné ekonomické krize. Společnost Sony totiž budoucnost značky PlayStation postavila i na dalším rozvoji metaverzových technologií, ale nákladné doplňky ke konzolím v současnosti nejsou pro domácnosti příliš atraktivní. Ty se totiž většinou potýkají se zhoršenou finanční situací a musí šetřit. Za takových okolností nákup VR brýlí za 15 tisíc korun není prioritou, a to se nebavíme o hráčích, kteří zatím nevlastní ani samotný PlayStation 5.

Headset jako takový dorazil na trh 22. února s nabídkou 37 launchových titulů. Malá část z nich je úplně nová, většina je pak aktualizovaným portem starších titulů. My jsme z používání headsetu byli nadšení a znamená obrovský krok vpřed oproti předchozí generaci. Sony opakovaně tvrdí, že je střízlivým cílem dosáhnout stejných prodejů jako u první generace, tedy alespoň 5 milionů kusů.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama