Podle insiderů už je pokračování série Metro v kompletně hratelném stavu. Mohlo by vyjít překvapivě brzy
i Zdroj: 4A Games
Metro Exodus Novinka Podle insiderů už je pokračování série Metro v kompletně hratelném stavu. Mohlo by vyjít překvapivě brzy

Podle insiderů už je pokračování série Metro v kompletně hratelném stavu. Mohlo by vyjít překvapivě brzy

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

16. 2. 2023 15:03

Ukrajinské studio 4A Games už před časem avizovalo, že pracuje na pokračování své velmi úspěšné série stříleček Metro, založených na knižní předloze spisovatele Dmitrije Gluchovského. Nad rámec toho příliš sdílné nebylo, podle Toma Hendersona z magazínu Insider Gaming je ale hra na velmi dobré cestě.

Reklama

  • Podle Toma Hendersona už finišují práce na pokračování série Metro
  • Hra je prý dohratelná od začátku do konce

Konkrétně prý jeho zdroje uvádějí, že je hra v pokročilé fázi vývoje a lze ji dohrát od začátku do konce. Podle odhadů by mohla být odhalena někdy ke konci letošního roku a vyjít na začátku toho příštího. Alespoň je tak dedukováno ze stylu, kterým byl oznámen a vydán zatím poslední díl s podtitulem Exodus, který vyšel v roce 2019.

Studio dříve oznámilo, že má nová hra navázat na předchůdce ve všech ohledech, především v souvislosti s technologickým pokrokem. Údajně se snaží kompletně přepracovat svůj používaný engine a maximálně těžit z možností aktuální generace konzolí. To lze 4A Games celkem snadno věřit, hry ze série Metro totiž vždy patřily k těm graficky nejpokročilejším.

Podle zdrojů nepřinese titul žádnou hratelnostní revoluci. Klíčová bude stále tíživá atmosféra, opatrný postup světem, sbírání surovin a vytváření zásob. Hlavní roli bude opět hrát příběh a studio prý intenzivně naslouchá fanouškům. Jsme zvědaví, kudy se vydá příběh. Už Exodus totiž oblíbeného hrdinu Arťoma vyhnal z tunelů moskevského metra a vydal se s ním dál na východ.

Jestli jsou informace pravdivé se dozvíme snad už v druhé polovině letošního roku.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama