Po třinácti letech konečně pravda. Ubisoft potvrdil fanouškovskou teorii o Far Cry 2
i Zdroj: Hrej.cz
Far Cry Novinka Po třinácti letech konečně pravda. Ubisoft potvrdil fanouškovskou teorii o Far Cry 2

Po třinácti letech konečně pravda. Ubisoft potvrdil fanouškovskou teorii o Far Cry 2

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

5. 10. 2021 10:37

Nikdy není pozdě na to, jít s pravdou ven. Tuto filozofii zřejmě razí i Ubisoft, případně se jen snaží využít každé příležitosti k další propagaci připravovaného Far Cry 6. V rozhovoru pro server IGN kreativní ředitel druhého dílu Clint Hocking potvrdil, že hlavní záporák hry, Jackal (Šakal), je skutečně protagonista prvního Far Cry Jack Carver. Jde o teorii fanoušků, která některým zvědavcům vrtala hlavou už od vydání Far Cry 2 v roce 2008.

Reklama

  • Kreativní ředitel Far Cry 2 potvrdil, že je antagonistou hry Jack Carver z jedničky
  • Šlo o starou teorii fanoušků

Vodítek bylo hned několik. Obě postavy spojovala minulost u námořnictva a spojení s pašováním zbraní. Ve zdrojových souborech dvojky byly navíc textury Jackala pojmenovány “jackcarver”.

„Jackal ve skutečnosti je Jack Carver z původního Far Cry. Jack Carver v původním Far Cry byl nebezpečný pašerák, grázl který měl blízko ke zbraním. Představa byla taková, že je Jackal jeho starší verze, zhruba po deseti letech, ovlivněná tím, co Jack Carver na ostrově viděl. Možná za to mohly drogy, možná posttraumatická stresová porucha, možná to bylo skutečné (vývojář zřejmě naráží na kontroverzní přítomnost mutantů, pozn. redakce). Ale představa je taková, že o deset let později povýšil své pašerácké schopnosti na vyšší úroveň a teď se zapletl do konfliktu,“ potvrdil Hocking zajímavou teorii.

První dva díly se tedy odehrávají ve stejném univerzu. Dle spekulací jsou podobně spojené i další čtyři díly, žádná vyloženě explicitní vodítka nám ale autoři nedávají. 

Far Cry 6 vychází 7. října na Xbox One, Xbox Series, PlayStation 4, PlayStation 5 a PC.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama