Po oživení Dead Space si návrat přeje i autor herní Alenky v říši divů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Po oživení Dead Space si návrat přeje i autor herní Alenky v říši divů

Po oživení Dead Space si návrat přeje i autor herní Alenky v říši divů

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

25. 7. 2021 09:40 1

Návrat Dead Space se během čtvrtečního EA Play Live stal velkou událostí. Důvodů bylo mnoho. Jednak pomrknutí na jeden z nejznámějších a diskutabilně i nejlepších hororů předminulé generace, a v druhé řadě to, že se Electronic Arts nebojí vedle bujících sérií dát prostor i starším značkám. Tohoto druhého bodu se chytl i American McGee, autor u ledu ležící série Alenky z říše divů.

Reklama

  • Autor American McGee’s Alice a Alice: Madness Returns si přeje oživení série
  • Jeho přáním je nabídnout hráčům slíbené uzavření trilogie

První díl psychologického hororu s adventurními pasážemi vyšel pod hlavičkou EA a názvem American McGee’s Alice už koncem roku 2000. Následné pokračování Alice: Madness Returns, které původní dvojici novel Lewise Carrolla rozvinulo temnějším směrem zase o kus dále, se pak zjevilo až o dekádu déle. Vlažné přijetí a nízká prodejní čísla nicméně způsobila ve výsledku to, že plánované zakončení trilogie, Alice in Otherland, později přejmenované na Alice: Asylum, nikdy nevyšlo. 

Z původního konceptu Alice in Otherland totiž nakonec sešlo a namísto nápadité, epizodického titulu nabízející cestu do mysli dalších postav dostali hráči v roce 2015 dvoudílnou sérii animáků navazující na Alice: Madness Returns. Plán na dokončení trilogie ovšem v autorově hlavě nikdy zcela neutichl.

Jelikož však není všem dnům konec, a jak bylo již řečeno, autor stále pociťuje chuť pokračovat, rozhodl se McGee v reakci na oživení Dead Space upozornit na svou značku na osobním Twitteru. Herní designér s kořeny v id Software zde vydavatele nepřímo přesvědčuje k tomu, aby hře, potažmo sérii, dal ještě jednu šanci.

„Přestože bych si já (stejně jako řada dalších fanoušků Alenky) přál, aby další hororovou hrou EA byla právě Alenka…tohle oznámení nás, když už nic jiného, alespoň částečně posouvá k tomu, aby se tak někdy stalo. 

V určitém bodě si totiž vedení EA řekne: ‚Potřebujeme další produkt!' a až někdo v meziřečí nadhodí: ‚Co třeba Alenka?', tak budeme připraveni,“ reaguje na zprávu o potvrzení remaku Dead Space American McGee.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama